Trh se vydařil

Ve středu 13. července se uskutečnil 1. Polenský farmářský trh.  Těšil se velkému zájmu kupujících. Avšak i farmáři a ostatní prodejci byli spokojeni. Hodně prodali, ale hlavně chválili prostor trhu –  náš vzrostlý polenský park a přátelskou atmosféru.

Největší zájem byl o rané brambory pana Chvátala z Poděšína. Ten měl vyprodáno již o půl jedenácté dopledne. Dobře se prodávaly i okurky nakladačky z Pohořelic a Víšňové u Znojma. Fronty se tvořily u jihočeských uzenin a u pekařských výrobků pana Marka z Telče. Jeho tradiční kmínový chléb zmizel z pultu také téměř ihned. Návštěvníci trhu nakupovali také meruňky, žampiony, jemné pečivo z Perknova u Havlíčkova Brodu, med z Věžnic a Sirákova. V nabídce byl košt moravského vína ze Starého Podvorova. Nabídka trhu byla doplněna o keramiku, rostliny pro zdraví, výrobky z rakytníku, české luštěninové výrobky.

Potěšující je, že polovina prodejců pocházela z Polenska a blízkého okolí, další byli z kraje Vysočina. Pouze sedm přijelo z krajů přilehlých. Ideálem Polenských farmářských trhů je nabídnout občanům potraviny od místních a regionálních producentů. Trh by chtěl podpořit místní a regionální malé i střední zemědělské pěstitele, chovatele, zpracovatele a výrobce potravin. Též zásobit občany kvalitními čerstvými potravinami z místní, regionální produkce a vytvořit místo společenského setkávání.

Součástí trhu byla i výstava Strašáci do zelí, které vyrobily děti z polenské mateřské školy a z mateřské školy z Brzkova. Strašáci přispěly k výborné atmosféře trhu a velice se líbily. Na závěr zahrála bluesgrassová rodinná kapela Luňáčci z Týna nad Vltavou.

Další trhy budou 10.8.2011.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *