Pozvánka na Jazzový most

Vážení přátelé

Dovolujeme si Vás informovat o dvou víkendových koncertech nesoucích název Jazzový most. Jde o sérii jazzových a swingových koncertních setkání, která se během třech let uskuteční na různých místech v Kraji Vysočina. V letošním roce se můžeme těšit na koncerty v městech Chotěboř a Jemnice.

Areál zámeckého parku v Chotěboři bude hostit v pátek 2. září 2011 od 18.30 hod. vídeňskou kapelu Finest Hour a dvě hudební tělesa tuzemská – Traffic Jam z Havlíčkova Brodu a Jazz Pilgrim z Pelhřimova.

Společenský sál kulturního domu v Jemnici přivítá na svém jevišti 3. září 2011 od 18.30 hod. rovněž Finest Hour z Vídně a dvě kapely české – Dixiland Jazz Band z Telče a Swingtet z Jihlavy.

Jazzový most je součástí projektu Porta culturae, jehož podstatou je spolupráce mezi česko-rakouskými příhraničními regiony. Proto návštěvníci koncertů uslyší nejen české jazzové kapely z Vysočiny, ale i kapely z Rakouska. Předpokládáme, že poslední z koncertů hudebního maratonu se na podzim roku 2013 uskuteční v některém z rakouských měst, kde se představí české kapely rakouským posluchačům.

Cyklus přeshraničních jazzových setkání pořádají Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod ve spolupráci s dolnorakouskou organizací Kulturvernetzung Niederösterreich za finanční podpory Evropského fondu pro regionální rozvoj, Kraje Vysočina a dalších místních subjektů.

 
Regionální kancelář projektu Porta culturae
Beckovského 1882, Havlíčkův Brod
(+)420 606 063 272, (+)420 569 432 868
portaculturae@muzeumhb.cz