Dny otevřených ateliérů

Vážení přátelé,

první ročník Dnů otevřených ateliérů na Vysočině je tu!

Dovolujeme si Vás touto cestou informovat o konání podzimní víkendové slavnosti výtvarného umění. Uskuteční se ve druhém víjnovém víkendu ve výtvarných ateliérech, dílnách uměleckých řemeslníků a galeriích na území celého Kraje Vysočina.

V sobotu 8. a v neděli 9. října se veřejnosti otevřou dveře pěti desítek ateliérů a galerií, jejichž majitelé a provozovatelé se do  programu prvního ročníku této akce zapojili. Seznam zúčastněných naleznete v přiložených souborech, ale doporučujeme Vám sledovat také nově vzniklé webové stránky www.vysocina-kultura.cz , kde bude seznam otevřených ateliérů a galerií průběžně aktualizován. Stejně tak Vás budeme na těchto webových stránkách informovat o novinkách týkajících se všech dalších námi organizovaných aktivit.

Dny otevřených ateliérů jsou součástí projektu PORTA CULTURAE, jehož podstatou je spolupráce mezi česko-rakouskými  příhraničními regiony a pořádá je Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod ve spolupráci s dolnorakouskou organizací Kulturvernetzung Niederösterreich za finanční podpory Evropského fondu pro regionální rozvoj, Kraje Vysočina a dalších místních subjektů.

Budeme Vám velmi vděční, když o akci budete informovat své čtenáře a posluchače.

Pro zajímavost přikládáme také webové adresy stránek našich partnerů v sousedních regionech:

http://www.dnyotevrenychatelieru.cz/
– Jihočeský kraj
http://www.gvuhodonin.cz/uvod/Otevrene-ateliery
– Jihomoravský kraj
http://www.kulturvernetzung.at/ – Dolní Rakousko /pod složkou NÖ
Tage der offenen Ateliers 2011/

Okružní jízda po ateliérech Vysočiny

Pro zájemce z řad novinářů a odborných pracovníků v oblasti kultury z regionu Vysočiny připravila Regionální kancelář projektu PORTA CULTURAE možnost zúčastnit se okružní komentované prohlídky několika vybraných ateliérů. Autobus bude vypraven v sobotu 8. října 2011 v 8:00 z Jihlavy (parkoviště za Billou) a v 8:30 z Havlíčkova Brodu (u Stavební školy). Předpokládaný návrat kolem 16:00 do Jihlavy a kolem 17:30 do Havlíčkova Brodu. Okružní jízda nabídne ukázky několika různých výtvarných oborů.
Podrobnosti najdete v přiložené přihlášce. Tu je v případě Vašeho zájmu o účast nutno potvrdit a odeslat na adresu portaculturae@muzeumhb.cz do úterý 4. října 2011.

František Štibor
Koordinátor Dnů otevřených ateliérů
Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvková organizace
Regionální kancelář projektu Porta culturae
Beckovského 1882, Havlíčkův Brod
(+)420 606 063 272
stibor@muzeumhb.cz

Soubor v pdf naleznete zde.