Událo se 12.-31. října

Stoletý Brit indického původu Fauja Singh se stal nejstarším člověkem, který dokončil maraton. Po celém světě lidé demostrovali proti finančním korporacím a mnoho měst tak zachvátily plameny. Král Bhútánu se oženil. Asijská řeka Mekong se vylila z břehů a způsobila ničivé záplavy. Keňská armáda vtrhla do Somálska, aby se vypořádala s militantní organizací Al-Šabáb, která dlouhodobě usiluje o vytvoření islámského státu v Somálsku. Po pěti letech byl palestinskou teroristickou organizací Hamás propuštěn izraelský voják Gilad Šalit, a to výměnou za 1 027 palestinských vězňů.

Baskická separatistická organizace ETA oznámila konec činnosti na poli terorismu a do budoucna se hodlá věnovat pouze politice. Diktátor Muammar Kaddáfí byl dopaden, ztlučen a zastřelen libyjskými povstalci, a tak byla Libye oficiálně prohlášena za osvobozenou. Americký prezident Barack Obama oznámil, že Spojené státy do konce roku stáhnou všechny své vojáky z Iráku. Armáda České republiky se stáhla z Kosova. Během motocyklového závodu Velké ceny Malajsie se smrtelně zranil italský jezdec Mario Simoncelli. Domácí družstvo Nového Zélandu zvítězilo na mistrovství světa v rugby.

Americkému kazateli Haroldu Campingovi letos už podruhé nevyšla předpověď konce světa. Turecká armáda zabila několik desítek povstaleckých Kurdů. Den poté Turecko zasáhlo silné zemětřesení, které usmrtilo stovky osob. Američtí vědci konečně identifikovali houbu, která za posledních pět let vyhubila značnou část amerických netopýrů. Zemřel spisovatel Jiří Gruša. Kříž na louce Budínce u Dobronína přetřeli členové České strany národně sociální na růžovo, aby tak vysvětlili českému národu, že jedinými zločinci 40. let byli Němci.

Jistá „Skupina pravověrných katolíků“ vhodila mnoha lidem v Polné do schránky obálku s nadpisem Židovské rituální vraždy jako historický faktor s výrazně antisemitským obsahem: „Ani více než sto let po vraždách v Polné se vlivné židovské kruhy nepřestávají stavět na obranu usvědčeného vraha Hilsnera a chrlí na nežidovskou veřejnost záplavu filmů a knih zcela ubohé masarykovské úrovně, plné vytáček, polopravd i vyslovených lží, a klidně dál opakují odporné obvinění matky a bratra oběti!“ píší mimo jiné tito „dobří křesťané“.

Poté, co si před časem jistý Brit spletl planetu Jupiter s nouzovou světlicí, si tentokrát jiný Brit spletl Měsíc s UFO a zalarmoval lokální policii. Zemřel ilustrátor a karikaturista Jiří Winter Neprakta. Petra Kvitová vyhrála (za pomoci nelidských skřeků) Turnaj mistryň v Istanbulu a stala se tak světovou dvojkou. Spojené státy zasáhla nebývale silná sněhová bouře a znesnadnila americkým dětem oslavy Halloweenu. Uplynulo 190 let od narození spisovatele a novináře Karla Havlíčka Borovského; ve stejný den bylo rozhodnutím borovského zastupitelstva uzavřeno Havlíčkovo muzeum.

„Myslím, že jsem taky osel. Nevím, co se dělo poté, co jsem opustil bar, ale jsem vážně zamilován do osla,“ řekl u soudu zimbabwský muž, který tvrdil, že prostitutka, kterou si zaplatil, se přes noc proměnila v oslici. Opilý nahý Rus naboural v Moskvě sedmnáct aut, přičemž policistům řekl, že letěl na křídlech lásky hledat svou přítelkyni, která ho opustila. Britský korunní princ Charles přiznal, že je příbuzný s hrabětem Draculou. A počet obyvatel Zeměkoule oficiálně přesáhl sedm miliard.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *