Žádost o dotaci na stezku okolo Pekla se podávat nebude

Zastupitelstvo města Polná na svém zasedání 4. června velkou většinou zamítlo podání žádosti projektového záměru „Jiříkova a Anežčina naučná stezka okolo rybníka Peklo v Polné s přírodním koupacím biotopem a letní scénou“.

Doporučení zastupitelstvu zamítnout uvedený projekt (s předpokládanou dotací z EU cca 25 mil. Kč) přijala městská rada, která zasedala týž den bezprostředně před schůzí zastupitelstva. Rozhodnutí odmítnout rozporuplný a možná i nesmyslný projekt bylo jistě správné.

Nebylo ale asi ku prospěchu věci, že návrh projektu, který byl ve zdech polenské radnice koncipován po několik týdnů, byl zastupitelům a veřejnosti předložen až týden před zasedáním zastupitelstva, které o něm mělo rozhodnout. Je škoda, že návrh projektu nebyl předložen veřejnosti dostatečně včas. A také, že orgány města nepřipomínkovaly návrh projektu ve stadiu jeho konceptu. Možná by se tak podařilo dospět k jiné vizi, jejíž realizace by byla přijatelná a pro občany prospěšná.

Na schůzi zastupitelstva se sice diskutovala možnost přepracovat návrh do konce června, do kdy by se tento projektový záměr měl podat, ale lhůta už byla shledána příliš krátkou.

V závěru jednání o tomto bodu programu zastupitelstvo, na návrh starosty, starostovi uložilo oslovit volební strany, občany a občanská sdružení za účelem vytvoření pracovní skupiny k tomuto projektovému záměru. Tato skupina by se v případě, že bude někdy v budoucnu vypsána dotace na podobný projekt,  scházela a snažila se o její co nejracionálnější využití.

Záznam desátého zasedání zastupitelstva města můžete zhlédnout zde.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *