Dokument o polenské pouti na ČT

Česká televize odvysílala 3. 11. krátký film o polenské pouti, mrkvi a mrkvancích z dokumentárního cyklu Folklorika.  Díl s názvem Mrkvová pouť můžete shlédnout na tomto odkazu.

2 Responses

  1. stanislav bernard napsal:

    Nato, jak jsem se na dokument o Polenské pouti těšil, mohu s odstupem času konstatovat, že mne značně zklamal. Spíše to byla agitka ekologického pěstitele mrkve, připodobnění mrkvance zvířecímu exkrementu … Pozitivum vidím v komentáři Jeníka Muehlfeita, polenského pana děkana, Honzy Prchala a ve výkladu polenských hospodyněk pečících mrkvánky.

  2. Václav Skála napsal:

    Za zveřejněný obsah dokumentu redakce nemůže. Televize si vždy vybere jen to co sama vybere. Vybrané příspěvky už dále nekonzultuje. Například z dvouhodinového rozhovoru si režisér vybral pravdivou příhodu s exkrementem. To přirovnání patří pouze názvu mrkvanec, protože se jedná o germanismus. Považovat komentář Honzy Prchala za pozitivní je poněkud divné vzhledem k tomu, že obsahuje lži. Číst něco jiného, než je napsáno v předloze, se jinak nazvat nedá, kromě toho spisovatelka Eliška Krásnohorská zemřela v r.1899 a příspěvěk do Pohoří napsala 11. až 14ti letá Eliška z Polné v r.1921.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *