Reakce předsedy TJ Sapeli Polná Jiřího Babínka na rozhovor předsedy Slavoje TKZ Polná Jindřicha Skočdopole pro týdeník Regionsport

Napsal: Babínek

Když jsem si přečetl rozhovor našeho pana starosty a současně předsedy Slavoje TKZ Polná pana Jindřicha Skočdopoleho pro fotbalový týdeník Regionsport, nechtěl jsem na něj původně reagovat, i když se v něm objevuje několik mylných či zavádějících informací ohledně naší TJ SAPELI Polná. Když jsem však narazil na tento rozhovor i v programu na utkání, na webu Polnetu, webu Slavoje atd., chtěl bych polenské veřejnosti pár věcí objasnit.

Začnu mylnou větou pana redaktora, který píše doslova: ,,Kromě Slavoje nyní funguje v Polné i Sapeli, který se přestěhoval z Janovic. Když ponechám stranou ,,nešťastně“ sestavenou větu, tak bych chtěl ujistit naše spoluobčany, že se naše TJ Sapeli Polná nikdy nikam nestěhovala. Byla založena v roce 1978 pod názvem TJ Vysočina Janovice, od roku 1980 má domovské sídlo na stadióně ve Stáji a tak tomu bude i nadále. Od roku 1996 došlo v názvu k první změně na TJ Sapeli Janovice a od roku 2011 má nynější název TJ SAPELI Polná – dle názvu našeho generálního sponzora SAPELI Polná a.s.

Přestože naše TJ Sapeli Polná skvěle reprezentuje naše město, dělá mu velkou reklamu v kladném slova smyslu a působí v ní řada polenských občanů, není naším městem nikterak podporována. Ani finančně ani materiálně. Našimi generálními sponzory jsou Sapeli Polná a.s. a Sabra dřevovýroba s.r.o, dále nám pomáhá bezmála čtyřicet subjektů, z nichž řada v klubu hraje či jinak působí, a kterým vděčíme za skvělé výsledky, jichž jsme v minulosti dosáhli. V současné době hrajeme nejvyšší krajskou soutěž – krajský přebor, vloni jsme skončili na velmi pěkném čtvrtém místě.

Co se týče otázky pana redaktora ohledně rivality obou klubů – odpověď je naprosto jednoduchá, žádná rivalita mezi kluby není. Sapeli je klubem malým, rodinným, prakticky vše se řeší brigádnicky – nové šatny, oplocení, lavičky atd., správce je neplacený, na utkání se jezdí osobními auty – většina řidičů jezdí zdarma. Slavoj má skvělé zázemí, nádherný rozsáhlý areál, oproti nám hodně týmů, hodně hráčů, hodně trenérů, v osobě předsedy Slavoje a rovněž starosty města má ideální podporu pro rozvoj sportu. O stadion, energie a další věci se stará město, mají k dispozici autobus bez kterého je zejména doprava mládeže velmi složitá.

Možnosti obou klubů jsou úplně někde jinde a tak o nějakém soupeření nemůže být ani řeč.

Většina našich členů má kamarády ve Slavoji a fandí jim a je tomu tak i naopak. Jeden případ za všechny – na konci června opět odjíží společný tým složený z hráčů Sapeli a Slavoje na turnaj do Nových Dvorů. Již po třiadvacáté. Myslím že to je jasná odpověď…

Zbývá mi ještě potvrdit soukromý názor předsedy Slavoje v otázce spojení klubů. Již v minulosti byla snaha ze strany předsedy Slavoje uskutečnit toto spojení. Bylo však řešeno necitlivě a jednání skončila prakticky na úplném začátku. Další jednání se v tomto směru zřejmě neuskuteční. Přesto si myslím, že si můžeme vzájemně držet palce,  je to totiž mnohem lepší než dělat opak.

Přeji celé polenské sportovní veřejnosti hodně radosti z výkonů a výsledků obou polenských klubů. Pokud se chcete o naší TJ Sapeli Polná dozvědět více, sledujte naše webové stránky.

Jiří Babínek

předseda TJ SAPELI POLNÁ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *