Zástupce Polné v předsednictvu SVAK JIHLAVSKO pouze hostem. Hlasovat nesmí.

Napsal: Miroslav Mareš

Druhý muž polenské radnice Jaroslav Sobotka od června hájí zájmy svého města ve Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko. Nesmí se ale účastnit hlasování předsednictva SVAKu a v hlasování hájit zájmy svého města, které je po Telči druhým největším členem SVAKu. Informaci o tom, že je na předsednictvu SVAKu pouhým divákem potvrdil sám místostarosta Polné Jaroslav Sobotka.

„Jako problém to necítím, dozvím se to, co potřebuji. Hlasování v předsednictvu SVAKu je většinou jednohlasné,“ uvedl místostarosta Sobotka.

Současná situace vznikla aplikováním platných členských stanov. Minulá valná hromada SVAKu zvolila jako zástupce Polné radního Miroslava Zvolánka, který na konci jara rezignoval na funkci v předsednictvu SVAKu. Radním a zastupitelem Polné Miroslav Zvolánek zůstal.

Zvolánkův náhradník Jaroslav Sobotka může v předsednictvu SVAKu hlasovat nejdříve po řádném zvolení na valné hromadě SVAK Jihlavsko. Ta se připravuje na polovinu prosince. Informace o problému s nemožností hlasování polenského zástupce ve SVAKu byla v Polné všeobecným překvapením. Až do teď se obecně předpokládalo řádné hájení zájmů města Polné ve SVAKu. I v hlasováních, ale naprostý opak je realitou. „Neslyšel jsem o tom a obávám se, že nejde dělat vůbec nic,“ řekl předseda občanských demokratů v Polné Miloš Kubašta.

Mezi Polnou a SVAKem doutná spor o uzavření úpravny vody v Polné, která řádně fungovala déle než tiřcet let. Od října ale její provoz
postupně končí a začíná zakonzervování polenské úpravny vody. Pro opoziční zastupitele byla informace o situaci v předsednictvu SVAK Jihlavsko nepříjemným překvapením. „Pokud to tak skutečně je, měla by Polná ze SVAKu odejít,“ řekl předseda kontrolního výboru polenského zastupitelstva Ivan Klusáček.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *