Četba o SVAK JIHLAVSKO: „Podezření na podvodné praktiky“

Napsal: Miroslav Mareš

Dne 29. 11. 2013 se konalo ve Velkém Beranově řádné zastupitelstvo obce. Zastupitelé Velkého Beranova jako členské obce se starostou Bohumilem Křížem jako zástupcem v předsednictvu SVAK Jihlavsko se dozvěděli o dubnovém zápisu předsednictva Svazu, ve kterém se píše o „podezření na podvodné praktiky“. Zastupitelstvo odhlasovalo kontrolu zápisů SVAK Jihlavsko dva roky zpětně.

Na jednání zastupitelstva dne 29. 11. 2013 se děly následující události:
Mareš: Páni zastupitelé, rád bych Vám přečetl zápis číslo 4, který byl pořízen z jednání předsednictva SVAK Jihlavsko – přečtu jeden bod.
Mareš (cituje ze zápisu, čte dokument): Nový návrh „Prohlášení vedení dobrovolného svazku obcí“ předložený auditorskou firmou HB AUDITING s. r. o. je z pohledu svazku v bodech 9 až 11 ve svých zněních připouštějících „podezření na podvodné praktiky“ zcela nepřijatelný. Záležitost byla kanceláří svazku písemně rozporována a následně s auditorem projednána s tím, že se auditorská firma odvolává na metodiku příslušné komory. Daňový poradce prohlášení v tomto znění rovněž nedoporučuje svazkem potvrdit. Celou záležitost přijede zástupce auditorské firmy (ing. Novotný) projednat a objasnit na kancelář svazku.

Mareš (mluví): Čili Vám řeknu jednu věc, jestli auditor mluví o něčem, čemu se říká „podezření na podvodné praktiky“, tak mi není jasné o čem mluví. Nikdo mi dodnes nevysvětlil, co to je a co tím auditorská kancelář myslela. Co má znamenat podezření na podvodné praktiky? Protože jestli auditor mluví o něčem, čemu říká „podvodné praktiky“, tak je to síla.

Mareš (mluví k zastupitelům): Zapsal pan Šmíd, schválil RSDR. Vlach. Zápis ověřil pan Mgr. Fabeš a pan Plavec. V Jihlavě dne 16. 4. 2013. Chce se někdo podívat? Mohu nechat kolovat.

Mareš: Já, teda….
Starosta: Děkuji, stačí.
Mareš: Nesmím mluvit?
Starosta: Pokud nám chcete něco říci, tak nám to řeknete jindy.
Mareš (replika ke starostovi): Abyste nebyli moc vystrašení. Promiňte!
Starosta: Přesně tak, vy nám tady říkáte poplašné zprávy.
Mareš: Důrazně se ohrazuji, že bych zastupitelům říkal poplašné zprávy. Cituji ze zápisu předsednictva SVAK Jihlavsko číslo 4.
Starosta: My si to zjistíme…
Mareš: pokud chcete, mohu Vám tady kopii nechat.
Starosta: My si to zjistíme přímo.
Mareš: Vy jste ten zápis nedostal, pane starosto?
Starosta: Asi ano, proč ne..
Mareš: Proč o tom nevěděli zastupitelé, pane starosto?
Starosta: Děkuji. Takže budeme pokračovat dále bodem číslo 14.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *