Valná hromada SVAK Jihlavsko ve stylu nabídky last-minute 2013

Napsal: Miroslav Mareš

Konec roku je pro předsednictvo Dobrovolného sdružení obcí Svaz vodovodů a kanalizací Jihlavsko obdobím usilovné pracovní činnosti. Informace pro veřejnost o činnosti předsednictva prochází pečlivou kontrolou najaté agentury pro public relations a právníka svazku. Tyto náklady se zákonitě promítají do cenové kalkulace pitné vody pro rok 2014.

Už potřetí se v krátké době také změnil termín konání Valné hromady Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko. První termín 3. prosince (začátek prosince) se změnil na druhý termín 17.12. (před svátky) a nejnověji se mluví o termínu 30.12.2013 (před Silvestrem). Jde o předposlední pracovní den roku 2013, další posun už reálně není možný. A zřejmě nebude prostor k větší diskusi nebo úpravám, přijaté usnesení musí mít ustanovení pro činnost v roce 2014. Posunování termínu valné hromady a jeho kolize s obdobím vánočních svátků jako doby klidu a míru je ve stylu nabídky Last-minute cestovních kanceláří. Úřadovat se musí, ale chybí čas. Starostové členských obcí SVAK Jihlavsko tak budou mít vodárenské starosti i v období vánočních svátků. Zatím poslední avizovaný termín valné hromady v pondělí 30. prosince je obdobím příprav na Silvestra a oslavy příchodu Nového roku 2014.

Valná hromada by měla například schválit i cenu vodného a stočného pro příští rok. Lze pouze spekulovat, jaká výše bude navržena. Pokud vodné a stočné poroste stejným tempem jako v minulých letech, pak bude vodné a stočné pro členské obce atakovat devadesátikorunovou hranici.

Mnohem větší problémy se dají tušit kolem vodárenského majetku. Pro deník MF DNES avizoval právník SVAK Jihlavsko Petr Šurka vyhotovení ocenění majetku v únoru příštího roku (2014). Tím se posunuje termín majetkového vyrovnání s Jihlavou jako bývalým členem na jaro příštího roku.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *