Estébák má vytvářet pozitivní kampaň pro SVAK Jihlavsko

Napsal: Miroslav Mareš

Pro Svaz vodovodů a kanalizací Jihlavsko (SVAK) by měl jako PR-poradce začít pracovat Dr. Pavel Kuchálik. Uvádí to prosincový zápis předsednictva SVAK Jihlavsko. Titul Dr. je v zápisech předsednictva častou zkratkou titulu RSDr. a v souvislosti s osobou Pavla Kuchálika skrývá před členskými obcemi i minulost budoucího PR-poradce SVAKu.

Minulost Kuchálika
Časopis Týden upozornil na problematickou minulost RSDr. Pavla Kuchálika, který byl důstojníkem Státní bezpečnosti v hodnosti majora. Jako rozvědčík dokonce působil ve funkci vice-konzula ČSSR v Paříži, v minulých letech působil také jako mluvčí Ústředního automotoklubu (ÚAMK). Při nedávné osobní schůzce Pavla Kuchálika s členy předsednictva SVAK Jihlavsko údajně zazněla také zmínka o „předchozí práci v ÚAMK“. Členové předsednictva Svak Jihlavsko si nyní samostatně ověřují minulost údajného odborníka, který předsednictvu SVAK Jihlavsko podle prosincového zápisu navrhl „pozitivní kampaň s cílem vyzdvihnutí přínosu svazku pro regionální vodárenství“.

Netranspratentní smlouva
Oficiálně má Pavel Kuchálik působit jako odborný poradce a spolupracovník právní kanceláře Chudoba. Právní kancelář SVAKu vypracuje dodatek smlouvy a práce poradce Kuchálika bude započítána do smlouvy s právní kanceláří. Toto netransparentní řešení má šanci zakrývat Kuchálikovu minulost majora Státní bezpečnosti.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *