Poselství Ježka: Po odvolání Bedřicha Ščerbana bychom asi skončili jako generální sponzor

Když se za zavřenými dveřmi městské rady v Jihlavě řešil další osud Bedřicha Ščerbana, šlo asi opravdu o hodně. Jednání se účastnil jako člen dozorčí rady i sládek jihlavského pivovaru Jaromír Kalina. „Dohodli jsme se na radě města ve středu, že nebudeme vynášet informace,“ řekl o průběhu valné hromady sládek Kalina. Přesto pronikly na veřejnost neurčité informace o stanovisku Pivovaru Ježek, které sládek Kalina upřesnil.

Sládek Kalina údajně informoval jihlavské radní na mimořádné valné hromadě klubu o tom, že by v případě odvolání Bedřicha Ščerbana z pozice jednatele pivovar Ježek okamžitě skončil jako generální sponzor klubu. „Překvapil mě způsob, jakým se lze dostat k tak citlivým údajům, jako je účetnictví městské společnosti, o kterém se několik dní nevědělo, kde se nachází a kdo do něj nahlíží. A to zvlášť také proto, že obsahuje údaje o dalších soukromých subjektech. Je pravda, že tato informace znepokojila i management generálního partnera HC Dukla Jihlava, představitele Pivovarů Lobkowicz,“ sdělil Kalina.

Jeden z radních údajně kontroval poznámkou ve smyslu, že pivovar Ježek městskému klubu neplatil. Tato poznámka městského politika už údajně „silně vytočila“ sládka pivovaru Kalinu. A údajně pronesl sládek Kalina poznámku o tom, že Pivovar Ježek financoval městský klub částkou přes deset milionů korun, což byla největší částka od soukromého subjektu za posledních dvacet let. Na sládkovi jihlavského pivovaru bylo údajně vidět, jak silně se ho poznámka člena městské rady dotkla.

Další pro mne nepochopitelné a neobhajitelné pochybení vidím v načasování návrhu na odvolání jednatele Dukly Jihlava p. Bedřicha Ščerbana, jehož si vážím pro jeho práci ale i jako osobnosti nejen Československého hokeje. Podobné smíšené pocity jsem mimochodem měl při křtu hokejového kalendáře HC Dukla Jihlava a to díky nedůstojnému chování fanoušků HC Rebel Havlíčkův Brod. Tedy, pokud je někomu vyjádřeno poděkování, a to ve formě nejvyššího ocenění hráčských a lidských kvalit, které můžete v hokeji dosáhnout – uvedení do Síně slávy českého hokeje, pak den předem usilovat o odvolání? Asi to slušně nelze formulovat,“ napsal v písemném vyjádření sládek Kalina.

Z druhé strany mě pozitivně naladily reakce a podpora fanoušků. Nestává se tak často, aby v takové míře a jednoznačně se lidé postavili za svého Béďu Sčerbana. Podle mne tím oceňují jeho práci a výsledky, na kterých se podílí hráči, trenéři, realizační tým, a také podpora sponzorů, srdcařů, a to vše se skvělými fanoušky HC Dukla Jihlava, „ sdělil k situaci Jaromír Kalina.

Máte informace i třeba z doslechu, co se dělo na mimořádné valné hromadě? Pište do komentářů!

You may also like...

16 Responses

  1. Jakub Zeman napsal:

    Ona Dukla už dlouho do Extraligy opravdu nepatří. Stačí si zajít na jakýkoli zápas. S těmi idioty, co si říkají fanoušci, by se stejně celý klub během pár zápasů vypokutoval k bankrotu:)

    • marek indro napsal:

      Hloupej moc!

    • standa napsal:

      Trefa. Stádo opilých (slušné slovo pro tento stav ..) vyřvávajících sprosté pokřiky, blijící a močící na každém rohu, pyrotechnika, napadání lidí…

      • Daniel napsal:

        Takto si představují hokejové zápasy ti, kteří akorát sledují „zpravodajství“ TV Nova, těší se na poprsí Lucie Borhyové, potravinového inspektora a na zvířátka na závěr, i když se nedozvědí žádné důležité informace, uvidí spoustu strašení, utrpení a krve, takže si mohou říci, že se mají pořád lépe než ti chudáci a spokojeně mohou pokračovat v programu v podobě Ordinace v růžové zahradě. Oni na hokejové zápasy v Jihlavě nechodí minimálně od té doby, co Dukla spadla do 1. ligy a jen říkají, že už ten klub není, co býval. Zajímavý je fakt, že v době vítězné baráže o extraligu v sezóně 2003/04 byl „Duklákem“ snad každý v našem městě. Jestli tento rok bude baráž, znovu se tito „odvěcí fanoušci“ objeví (mimochodem stejný případ jako v Brně s Kometou). Na druhou stranu je i taková varianta lepší, než mít klub úplně bez podpory.

  2. Jan Dršata napsal:

    Účelová lež nebo jenom ztráta paměti …
    Jednatel HC Dukla pan Ščerban buď účelově lže nebo jenom ztratil paměť, když říká, že jsem ho „na základě jednání Rady města Jihlavy požádal dopisem ze dnes 2.12.2013, zaslaném emailem, o připravení a předložení dokladů dle specifikace v dopise. Dopis je podepsán v zastoupení Rady Města panem Dršatou“.

    Na základě výsledku společného jednání členů rady města a v souladu s jejich návrhem jsem požádal paní Sychrovou, která má na starost městské obchodní společnosti, aby si vyžádala určité dokumenty od HC Dukla Jihlava. Ona to udělala a následně je předala mně. Jednal jsem podle závěrů rady města. S panem Ščerbanem jsem sevůbec nepotkal, nejednal jsem s ním, ani jsem mu nepsal žádný dopis nebo mail. Nic víc a nic míň.

    Primátor Jihlavy tedy nelže, když napsal, že jsem neměl usnesení Rady města nebo schválené pověření. Pouze pan Mareš, autor článku, účelově překrucuje skutečnosti. Nepíše totiž, na co se ptal primátora, k čemu že jsem měl mít pověření rady města.

    Co se týká pana Kaliny, tak ten taky míří poněkud vedle, když píše, že jej překvapil způsob, jakým se lze dostat k tak citlivým údajům, jako je účetnictví městské společnosti, o kterém se několik dní nevědělo, kde se nachází a kdo do něj nahlíží. Formu předání dokumentů určil jediný společník a vlastník obchodní společnosti, rada města (vykonává funkci valné hromady). Není mi také jasné, proč by člen rady města neměl mít možnost seznámit se s „citlivými údaji“, když spolu s ostatními radními vlastně reprezentuje vlastníka. Pokud pan Ščerban „zapomněl“, že účetnictví společnosti předal Ing. Sychrové,tak asi trpí amnézií, a tu by si měl jako jednatel obchodní společnosti rychle vyléčit.

    A konstrukce pana Mareše o tom, že ovládám městskou společnost JVAK „jako radní města (hlasování na valných hromadách), člen řídícího orgánu (představenstvo JVAK)“ a zároveň jsem řadový zaměstnanec společnosti, je naprosto absurdní.

    Jak valná hromada společnosti JVAK (její funkci plní rada města), tak i představenstvo společnosti JVAK, jsou kolektivní orgány. Za představenstvo společnosti musí vždy jednat dva členové představenstva ze tří. A jako zaměstnanec společnosti ve funkci technika mohu ovlivnit jen kvalitu své vlastní práce.

    To spíš městskou společnost JVAK ovládá Ing. Jaroslav Vymazal, a to jako primátor, člen rady města (tedy valné hromady) a jako člen dozorčí rady společnosti. Ale to panu Marešovi evidentně nevadí.

  3. Michal Obořil napsal:

    Pane Dršato, ono vám volební období pomalu končí a cítíte, že ODS volby znovu drtivě prohraje co? Takže jste si řekl: “ Hmm, zachvíli tady končím, co takhle se pokusit něco tady zlikvidovat a vytřískat z toho ještě nějakou popularitu?“

    Bravo částečně se vám to povedlo. Popularitu jste získal, ví o vás teď všichni, nicméně vám budu garantovat, že příští volby se do zastupitelstva nedostanete. Ani nevíte, kolik voličů jste rozzuřil, když jste začal napadat hospodaření Bedřicha Ščerbana, které je v jeho klubu absolutně nejlepší za posledních 10-15 let. Podařilo se mu vytáhnout klub z červených čísel do kterých ho zatáhli předchozí jednatelé pan Žák a pan Padělek. Osočovat ho tedy že praktikuje podivné machinace s prostředky klubu není ani v nejmenším na místě. Jinak návrch na odvolání Bedřicha Ščerbana je taky úplně absurdní,když se ničím nijak výrazně neprovinil. Z toho vašeho návrhu je vidět jenom zášť vůči sportovnímu oddílu HC Dukla Jihlava.

    Mimo to zde píšete, že ve valné hromadě JVAKu nemůžete nic ovlivnit, proč jste teda při návrhu na vaší rezignaci v představenstvu hlasoval proti? Kdybyste byl charakter, tak se zdržíte hlasování a necháte rozhodnout pouze ostatní, jestli vás tam chtějí. Ono se ale těžce opouštějí korýtka co? Zvlášť, když ve vaší společnosti můžete díky příslušnosti ve valné hromadě tahat nitkama ve vaší společnosti. A neříkejte, že jste na to nikdy ani nepomyslel. Někteří vaši voliči nejsou zase tak blbí jak si myslíte.

  4. Martin Tóth napsal:

    Re: Zeman: Děláš si srandu, tenhle blábol myslíš vážně? Pokud ano, tak je mi tě líto

  5. Ivan Baštář napsal:

    Vážený pane Dr….Prosím o jedno, nemontujte se do klubu, který začíná mít výsledky a daří se mu. Nesnažte se o zničení práce někoho, komu už ne tiše závidíte. Nechte Duklu na pokoji a pokračujte v zákulisních bojích tam, kde již nic nemůžete zničit, děkuji

  6. kuba napsal:

    Pane Dršato to nejsou neuvěřitelný kecy co tady předvádíte, co jste konkréntě vy osobně udělal pro Duklu a vůbec pro město Jihlava? Jste trapný jak vaše celá OSD, který víte dopře kam směřuje… Voliči vám to příští rok spočítají… Nebýt Ščerbana už v jihlavě hokej není, resp. se zde hraje krajský přebor. Proč jako snad jediné krajské město nemáme hokejovou halu na úrovni?

  7. kuba napsal:

    omlouvám se za překlep místo OSD patří ODS

  8. Jakub Zeman napsal:

    Martin: To myslím smrtelně vážně. Neházím tím ale vinu na klub. Ona se ostatně intelektuální kvalita většiny kotlů v 1. lize pohybuje někde na úrovni ultras Partizanu Bělehrad. Fanoušci chomutovských Pirátů budiž toho důkazem, ti se nezapřeli ani po postupu do Extraligy.

  9. SZ napsal:

    pane Dršata,

    nemá smysl se tu babrat v detailech a chytat se za slovíčka. Mám jen několik postřehů a postřehů.

    1. kde čověk tvých morálních kvalit bere tu drzost být jednak v politice byť na regionální úrovni? Pro spoustu lidí kteří tě znají osobně jsi ztělesněním marastu který tu teď ve společnosti je.
    2. kde člověk se svojí profesní historií bere tu drzost někomu chtít kontrolovat účetnictví a hospodaření? Buď si jistý že je velice lehce dohledatelné a publikovatelné co jsi za posledních dvacet let dělal s jakými výsledky, dohrávkami u soudu a podobně …., buď si jistý, že v případě potřeby, aby si občané Jihlavy udělali dostatečný názor o tobě a tvé drzosti, budou informace poskytnuty.
    3. Nikdo ti nevěří, že zrovna člověku tvého typu jde o nějaké čisté a příkladné účetnictví Dukly. Vyzývám tě, abys tu zveřejnil, kdo a za jakým účelem tě naviguje a čí jsi loutka nebo co tím ty konkrétně sleduješ.
    4. Za kterou stranu budete kandidovat v příštích komunálních volbách?

    Děkuji. SZ

  10. Markus napsal:

    v komunálích volbách je třeba ODS ukázat,kam patří,to znammená do propadliště dějin,nechápu,co p.Dršata touto akcí sledoval,Béďo,nedej se,do Jihlavy hokej na špičkové úrovni patří!!!

  11. salali napsal:

    Topící se stébla chytá. Po rozkolu v jihlavské ODS se někteří jedinci prostě nedokáží smířit s uvadající mocí a někteří borci, kteří tzv. tahali za nitky v pozadí vyplouvají na povrch (jako dršata- tato divná podnikatelsko-kmotrovská pozitura) a snaží se zviditelnit výrobou absurdních kauz. Doufejme, že co nejdříve skončí v propadlišti dějin, stejně jako jejich ptákostrana.

  12. DSH napsal:

    Vážený pane Dršato. Pevně doufám, že stejně aktivně jako se vymezujete proti tomuto článku, budete hájit poskytování pravdivých a nezkreslených informací o Dukle i u dalších periodik. Doufám, že budete z titulu své funkce hájit klub proti pseudonovinářské špíně, která se usídlila v některých redakcích. Jediné, co mě opravdu naplňuje optimismem je, že za rok už nějaký Dršata nebude ve vztahu k Dukle zajímat vůbec nikoho.

  13. Jarka napsal:

    vy jste všichni opravdu naivní, ono se ukáže, kdo má pravdu a hlavně, pan Dršata nemá co ztratit…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *