Veřejná diskuse ukázala zájem občanů o problematiku vodárenství

Ilustrační foto, autor: Basem

Ve společenském sále zámku Polná se ve čtvrtek sešla necelá stovka místních občanů Polné k veřejné diskusi o polenském vodárenství. Diskusi uspořádalo občanské sdružení Polenský kruh s podporou Nadace Via. Představitelé některých místních politických stran a sdružení poskytli rozhovor nebo alespoň vyjádření redakci Polnet.cz jako výchozí bod pro veřejnou diskusi. Diskuse občanů zaujala i Jihlavské Listy a Deník, které na ni pozvali své čtenáře. Jako hosté se diskuse účastnili polenský starosta Jindřich Skočdopole, předseda Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko Jiří Vlach, jihlavský primátor Jaroslav Vymazal, dlouholetý vedoucí provozu polenské vodárny Miroslav Zvolánek, zástupci Vodárenské a.s. a starosta Luk nad Jihlavou Viktor Wölfl. Role moderátora se ujal sládek jihlavského Pivovaru Ježek Jaromír Kalina. „Jako sládek Pivovaru vám do Polné také dodávám vodu, jenom v jiné podobě.“ prozradil s úsměvem sládek Kalina. Směr diskuse určovali přítomní občané svými dotazy: Co bude dál s vodárnou? Jaká bude v budoucnu cena vody v Polné? Přes dvě hodiny se vydrželi diváci veřejné diskuse ptát hostů na věci kolem vody a její výroby. Veřejná diskuse ukázala občanům starosti kolem distribuce vody a její výroby v místní úpravně. Úpravna vody Polná je od podzimu zakonzervována a proměněna v záložní zdroj pitné vody.

Diskuse v médiích

O veřejné diskusi kolem vodárenství v Polné přinesly rozsáhlé zpravodajství včetně fotoreportáže Jihlavské Listy. Článek zde:

http://www.jihlavske-listy.cz/clanek14566-cenu-vody-se-polenaci-nedozvedeli-bude-ale-asi-vyssi.html

Fotoreportáž z atmosféry veřejné diskuse:

http://www.jihlavske-listy.cz/clanek14570-beseda-o-vode-v-polne.html

Videozáznam bude

Občanské sdružení Polenský kruh počítá se zveřejněním videozáznamu z veřejné besedy o pitné vodě. Z kamery je nutné záznam „natáhnout“ do počítače a upravit pro publikování na webu. „Pracujeme na tom,“ řekl Roman Vařejčka.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *