Komentář: Vodárenské očekávání starostovy akce

Napsal: Miroslav Mareš

Po čtyřiceti letech přestala městu Polná sloužit vodárna, a to pouhý rok po dokončení rekonstrukce. Městské zastupitelstvo nesouhlasilo s uzavřením vodárny, ale to je zhruba vše, co vykonalo. Město Polná zastupuje místostarosta města Jaroslav Sobotka a město Polná je druhý nejvlivnější člen vodárenského svazu. Na lednové diskusi o vodě jsme ale z úst polenského starosty slyšeli, že do Svaku nebude kopat. Nestalo se tedy nic, kromě odeslání protestní nóty předsednictvu  SVAKu jako alibi místních politiků.

Zásobování obyvatelstva pitnou vodou je přitom možné vidět jako veřejnou službu podobně jako údržbu chodníků. Pokud služba funguje, občan je spokojen. Jenže přibývá množství správních žalob a situace ve vodárenství houstne. Právníci pracují na ochraně zájmů svých klientů, sousední obec Luka nad Jihlavou také najala svého právníka. Účty právní války bude platit občan.

Pasivita města Polná v péči o budoucnost zásobování města se může městu těžce nevyplatit. Problémy města Polná s budoucností vodárenství si musí vyřešit Polná především doma. Vodárenská komise jako pracovní skupina stále nevznikla a vedení města nemá žádnou viditelnou chuť podniknout jakékoliv kroky pro budoucnost. Pasivní čekání pokračuje.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *