Jak vyjednat nic

Autory článku jsou Roman Vařejčka a Ivan Klusáček.

Komunikace mezi starostou Jindřichem Skočdopole a jihlavským radním Janem Dršatou, kterou jsme již v minulosti zveřejnili, má pokračování ZDE. (Původní dopis starosty ZDE, odpověď Jana Dršaty ZDE).

Tento dopis nezveřejňujeme proto, že chceme psát bulvár, ale proto, že je z něj patrné, jakým způsobem starosta dělá politiku a že účelem dopisů nebylo řešení situace, nýbrž jenom jeho předstírání.

Proč vůbec do tohoto sporu zasahuje? Zastupitelstvem řádně zvoleným zástupcem Polné ve SVaK je Ing. Sobotka. Ten je starostovou komunikací s jihlavskými radními prakticky obcházen, stejně jako zastupitelé. A ačkoliv starosta píše, že je jeho dopis pouze osobní, realita je jiná. Chtě nechtě je nejvyšším představitelem města, a tak se na něj také radní Jihlavy dívají.

Svojí komunikací starosta nezastupuje zájmy Polné a strategicky se chová velmi nevhodně. Poškozuje to vzájemné vztahy s Jihlavou, která se mimo jiné bude podílet na určování ceny vody v Polné (protože Polná už nemá vlastní vodárnu, teče k nám voda jihlavským potrubím a Jihlava bude pochopitelně kasírovat nájem).

Z dopisů není jasné, čeho chtěl starosta Polné dosáhnout. Aby Jihlava, která ve sporech úspěšně získává majetek, přestala? Anebo si chtěl vytvořit alibi proto, aby mohl za pár měsíců říct „já jsem se snažil“? Je přece předem víc než jasné, že takový dopis nic nezmění.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *