Veřejná diskuze k připravovaným projektům

Ve středu 15. dubna se v Městském kině odehrálo veřejné projednávání připravovaných projektů města. Nejdříve proběhla prezentace připravované digitalizace kina, k níž nebyly žádné dotazy. Dalším prezentovaným projektem byla rekonstrukce chodníků podél silnic II. tříd. Jednalo se o chodníky podél ulic Palackého, Indusova a Varhánkova. Zde se diskuse vedla snad jen okolo šířky chodníků.

Kde se přítomní občané skutečně rozhovořili, to byla prezentace regenerace panelového sídliště. Z předcházející ankety, kterou mohli vyplňovat občané dotčení budoucí revitalizací, jednoznačně vyplynulo, že jim na sídlišti Palackého nejvíce chybí parkovací místa. A o tom se také nejvíce hovořilo. Dle předloženého návrhu je plánováno zrušit chodník po levé straně (při pohledu zdola) a opravit chodník na straně pravé, kde auta parkovat nebudou. Dále je v plánu rozšíření stávajících parkovišť mezi paneláky pokácením několika stromů, zabráním několika kousků travnaté plochy atd.

Vášnivá debata proběhla ohledně parkoviště, které zasahuje téměř do dětského hřiště, při níž se občané jasně vyjádřili, že tam parkovací plochy nepatří. Hovořilo se také o možnostech udělat parkovací plochy na druhé straně mezi bytovými domy, případně o zrušení ostrůvku v horní části sídliště a prodloužení parkoviště vedle něj.

Snad by měly být vypracovány různé varianty a zastupitelé nebudou postaveni před situaci, kdy bude „potřeba“ odhlasovat to v současné podobě.

Poslední prezentace proběhla opět bez diskuse. Týkala se vybudování víceúčelového sportoviště v prostorách zimního stadionu. Na zimu má být stadion zachován pro bruslení a hokej, v létě má být využit multifunkčně. Plánuje se dráha na in-line brusle okolo pomyslných mantinelů a uvnitř hřiště využitelné na širokou škálu sportů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *