Sbírka poezie Davida Havlíčka – Srdce z hoven

Počátkem listopadu loňského roku vyšla sbírka poezie „Poleňáka“ Davida Havlíčka, která nese název „Srdce z hoven“. Tu bychom vám zde rádi představili v následující tiskově zprávě.

Ale nejdřív pár slov o autorovi:

David Havlíček žije na Vysočině, v současné době v Polné u Jihlavy. Vytváří pro klienty webové stránky a eshopy. Jelikož je mu práce také koníčkem, provozuje v rámci své činnosti i několik magazínů – například o hudbě či cirkusovém umění, kde občasně i sám píše.

David Havlíček začal psát už na základní škole, na střední škole následně přispíval svými články do řady (převážně internetových) magazínů – hlavně o počítačových hrách a hudbě. Psával i povídky a poezii, kterou občasně někde publikoval. V té době vytvořil také tři úspěšné elektronické gamebooky (textové hry) s názvem Fuckstory, které jsou dodnes na internetu ke stažení. Stejně tak jako gamebook s názvem Nostalgia.

Koncem roku 2016 pak vychází jeho první tištěná prvotina – básnická sbírka s názvem Srdce z hoven.

Tato sbírka představuje průřez jeho básnickou tvorbou od roku 2004. Básně Davida Havlíčka jsou všechno, jen ne konformní. Objevují se v nich veselé i smutné prvky. Rýmy jsou často dekadentní, nadsazené, … někdy snadno předvídatelné, ale účelně tak, aby v konečném kontextu celé básně pobavily či donutily k zamyšlení nad věcmi, o kterých se v životě v daném kontextu příliš nemluví. Aktuálně autor pracuje na další sbírce s pracovním názvem „Pohádky z odmašťovny“.

Ukázka ze sbírky:

 

SVATEBNÍ

Maškar průvod svatební

táhne prázdnou ulicí

cena lásky trojdenní

už je v pátém měsíci.

 

Nálada je pohřební

manžel k ní se hodící

uloven byl narychlo

dostálo se tradici.

 

V rohu tiše sedící

sleduji vše z povzdálí

dívko bledá na líci

jak vás pěkně oddali.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *