Nejde o „nesympatie“, ale o otevřenost

Starosta Jindřich Skočdopole se v dubnovém čísle Polenského zpravodaje ohrazuje proti článkům o neprůhlednosti a mlžení kolem zadávání zakázky na rekultivaci skládky u Věžnic v hodnotě přes 40 milionů korun.

Chtěl bych k tomu říci, že tuto kritiku si pan starosta způsobil sám svými netransparentními kroky a zamezováním kontroly při výběru dodavatelů. Myslím, že není třeba sahat k citovému vydírání, jak tato kritika poškozuje jeho zdraví, rodinu atd. Spíše je třeba být otevřený. Pokud pan starosta neunese kritiku jako přirozenou součást svobodné společnosti, nemusí přece svoji funkci vykonávat.

Těm dvěma uskupením v polenském zastupitelstvu, která za oběma články o rekultivaci skládky stojí, jde především o „prosperitu města a zájmy občanů“ a ne „o nesympatie jednoho k druhému“, jak psal pan starosta. Jsme si totiž jisti, že jen obec řízená demokraticky s průhledným a etickým jednáním vede k prostředí, které může zajistit onu prosperitu v zájmu občanů.

Těžko se vede diskuse v Polenském zpravodaji, kde pan starosta neférově využívá své funkce odpovědného redaktora a odpovídá na naše příspěvky v témže vydání, ve kterém vyjdou. Taková diskuse je nerovná.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *