10 let Mimoritmu

Tisková zpráva:

Deset let. Když jsme poprvé zkusili zapojit kytary do zesilovačů, nenapadlo by nás, že jednou oslavíme deset let. Byli jsme tři, dva bratři a bratranec. Bibi, Fishi a Cyril. Potom Android, jelikož kapela potřebuje hlas. A Vláďa, protože bez bicích to nejde. První  písničky a pak první koncert. Druhýho listopadu 2001 v Polný v klubu. Jen místo Vládi už bubnoval Vítek. To byla první koncertní sestava. Záhy skončil i Vítek, stejně tak, jako Hiky, Standa a Linda. Naši spoluhráči, jež vždy měli na zvuk kapely zásadní vliv. Ale ten nejzásadnější, kdo se k nám přidal, byl Ivo. A máme ho dodnes. Což je pro nás jenom dobře.

Ale co o těch společných deseti letech napsat? O iluze, že bychom se mohli hudbou živit, jsme přišli záhy. Nikdy jsme si za koncert  nevzali víc, než bylo nezbytně nutné na benzín, pití a něco k zakousnutí. Za to jsme se naučili, že cokoliv si zvládneme udělat sami.  Nepotřebujeme nahrávací společnosti, abychom si natočili desku. Nepotřebujeme ani managera na domlouvání koncertů a stejně tak dokážeme domluvit koncert či zorganizovat festival. Všechno zvládáme svépomocí. Ale těch deset let mělo i své stinné stránky.  Jelikož kapela, to je jako vztah. A ne vždy všechno funguje jak má. Nespočetněkrát jsme se vzájemně nesnášeli, nemluvili spolu. Naštěstí vždycky vyhrálo kamarádství a vášeň pro Mimoritmus.

Taky bych mohl zmínit, že jsme společně odehráli na dvě stovky koncertů. Dvěstěkrát Android řekl do mikrofonu: „Dobrý večer,  Mimoritmus, Polná!“ My poznali nespočet měst a klubů (občas i mimo hranice našeho státu). Všechna města byla podrobena tvrdému srovnávání s Polnou. Málokteré uspělo. Poznali jsme spoustu skvělých lidí, kteří nám neváhali pomoci. Zažili až  neuvěřitelné historky (o tom, co všechno se může stát během pár dnů s jednou dodávkou, bychom mohli vyprávět dlouhé hodiny) a
slyšeli spoustu skvělých kapel…

A pokud budete chtít, přijďte v pátek večer do klubu. Přesně tam kde jsme spolu začali, oslavíme i naši desetiletku.

Cyril Kuba