Fotbal proti rasismu ve Věžničce

Ahoj,

konečně i z lesů na Vysočině mizí poslední zbytky sněhu. Už jsme měli_y strach, jestli nebudeme místo fotbalu pořádat třeba hokej. A tak jsme moc rádi_y, že Vás můžeme pozvat na 6. ročník Fotbalu proti rasismu, který se uskuteční v sobotu 4.5. ve Věžničce (malá víska kousek od Jihlavy).

fpr

Přes den odehrajeme turnaj ve hře, která se nejvíce podobá právě fotbalu. On to vlastně fotbal je,  ačkoli oproti běžným představám se od něj značně liší. Hřiště je na svahu, hrajeme na hokejový branky a rozhodčího máme k tomu, aby písknul začátek a konec zápasu. Na pravidla taky moc nehrajeme. Vlastně se dá říct, že každej zápas má svoje vlastní pravidla. Právě díky tomuto přístupu si myslíme, že se může zúčastnit kdokoli – bez ohledu na věk, pohlaví, fyzickou zdatnost apod.

A stejně jako minulej rok i letos vyhlašujeme soutěž o nejhezčí dresy. Fantazii se meze nekladou. Těšíme se, co všechno uvidíme běhat po hřištích a doufáme, že tak fotbal bude zase o něco větší zábava a méně sportovní klání. I když se bude hrát o první tři místa, místo klasického vyhlašování chceme odměnit všechny zúčastněné hráče a hráčky.

protože

Fotbal a celý den je sranda a zábava, chceme se sejít a vzájemně se obohacovat, žádná přehnaná soutěživost nebo agresivita není vítaná.

Ale nejenom sportem živ je člověk. Je třeba se trochu i vzdělávat. A proto bude během odpoledne možno prohlídnout na místě nejedno distro, kouknout na film, nebo se zúčastit malovacího workshopu. Samozřejmostí je vegan jídlo a (ne)alko pití po celý den.

A na večer je přichystán dle nás docela vypečenej hudební program. Prvně trocha romantiky na dvorku a potom hluk v hospodě.  Stejně jako každej rok z předchozích pěti ročníků to bude i letos super.

Skvělou pozvánku na fotbal natočili Drom a Zdravý rozum crew. Shlédnout ho můžete zde.  

Na závěr holá fakta:

– registrace do turnaje proběhne od 10:00 do 11:00, zápisné na tým 100 Kč, hrát budou týmy složené z pěti hráčů.

—————————————–

Kulturní program (vstup 100,- (pro aktivní účastníky fotbalu 50,-)):
od 17:00 na dvorku vystoupí:

Hledání

Worldhood unplugged

od 19:00 v hospodě:

Iluzia

Drom

Stevie Brufen

Memento Mori

afterparty:

Sonja neverstop a Regina

– koncert bude nekuřácký

—————————————

–  všechny důležité informace, včetně mapy a  představovaček jednotlivých kapel lze najít na http://fpr.musicforliberation.com/

Na akci netolerujeme sexistické, rasistické ani homofobní projevy.

Těšíme se a děkujeme za sdílení a další propagaci.

Organizační kolektiv Fotbalu proti rasismu ve Věžničce

fprv2

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *