K rozhovoru starosty pro MF dnes

„Pokud má být v Polné velký obchod, tak ať je mimo centrum“, cituje v titulku postoj starosty příloha Vysočina v Mladé Frontě z 12. 11. 2010. Velmi žhavé téma, tak jsem se začetl. Nebyl to ale obchoďák, co mě v rozhovoru s naším staronovým starostou Jindřichem Skočdopolem zaujalo nejvíce. Bylo to spíše jeho vyjádření lítosti nad neúčastí sdružení Dobrá adresa v městské radě. Na stránkách města Polné jsem zhlédl video z ustavujícího zasedání městského zastupitelstva a hle – pan starosta nezvedá ruku ani pro jednoho kandidáta z řad Dobré adresy. Asi to s tou lítostí nebude tak horké.

„Tato strana měla požadavek dva mandáty v radě, nebo nic. Tím bychom ale poslali do opozice další politické strany, které uspěly“, odůvodňuje svůj postoj Jindřich Skočdopole. Zde ale vyvstává zajímavá otázka: proč musí mít každé uskupení svého zástupce v radě?

1 Response

  1. Martin Vyoral napsal:

    Dobrý den, skvěle se ptáte, proč by mělo mít každé politické uskupení svého zástupce v radě obce. No ono je to jednoduché. Potom – až se o něčem rozhodne – je možné v klidu říct – to odsouhlasila celá rada, nebo celá rada navrhuje…atd. – tedy vyvinit se z jakéhokoliv problému a zároveň za nic nenést osobní zodpovědnost. Takovéto ovládání radnice je velmi pohodlné. Ony totiž jsou eventuelní protihlasy rozdrobeny na jednotlivce a ti už se dají „zmáknout“. Martin Vyoral, Dobronín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *