Fotbal proti rasismu 7. 5. 2011 Věžnička

V sobotu 7. května pořádá skupina mladých lidí z Polné a Jihlavy již 4. ročník akce Fotbal proti rasismu. Pořadatelé se hlásí k celosvětové myšlence, že ve fotbale by mělo jít především o zábavu, nikoliv o peníze. Fotbal by měl patřit  hráčům a fanouškům, ne rasistům a byznysmenům. Ve Věžničce  tedy nepůjde o výsledky jednotlivých zápasů , ale o  vytvoření přátelské atmosféry a místa, kde se mohou setkávat lidé s podobnými názory.  Bude se opět hrát na loukách nad hospodou U Tadeáše.  Násilnické choutky a přehnaná soutěživost není vítaná.

Loňského 3. ročníku se zúčastnilo 24 týmů z Čech, Moravy, Slezka a Slovenska.

Registrace týmů proběhne od 10 do 11 hodin, zápisné 100 kč/tým, hraje se 5 + 1. Fotbalový turnaj začne v 11.30 hodin.

Po skončení turnaje a vyhlášení vítěze bude program pokračovat na dvoře hospody U Tadeáše. Podvečer bude věnovaný italskému folku. Nejprve vystoupí duo z italské Ravenny s atmosférickým folkem, poté bude následovat folkové show Andrea Rottina, v Česku domestikovaného Itala, který s kytarou procestoval celou Evropu.

Program bude pokračovat divadlem. Z Prahy přijede soubor Ježek a čížek. Jedná se o divadlo, které pracuje s lidmi, kteří mají bezdomoveckou zkušenost, ať právě prožívanou či již překonanou.  Skrze divadelní aktivity  nabízí Divadlo Ježek a čížek lidem bez domova  zapojit se do kulturního dění. V Praze toto divadlo působí od roku 2000 a za dobu jeho existence prošlo souborem přes 300 herců a nastudovali 15 inscenací. Divadlo též pořádá Mezinárodní festival bezdomoveckých divadel Hic sunt  leones.

Od 19. hodin v sále hospody bude přehlídka kapel : Got a Wolf – Blansko, Boiling Point – Žilina, Daleko – Praha, Gattaca – Praha.

Po celý den pořadatelé nabízejí veganské občerstvení, alko/nealko bar, Zapata kavárnu, čítárnu nezávislých tiskovin.  Připravena je přednáška s následnou diskuzí na téma veganství a osvobození zvířat. Návštěníci se mohou zúčastnit workshopů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *