Událo se 18.-24. dubna

Křesťané oslavili Ježíšovu smrt a zmrtvýchvstání. Pohané oslavili příchod jara. Židé oslavili odchod z Egypta. Při té příležitosti podpálili neznámí žháři na řeckém ostrově Korfu synagogu. Běloruský vládce Aleksandr Lukašenko se rozhodl devalvovat rubl. Z důvodu nebezpečí radiace odložila Mezinárodní triatlonová federace mistrovství světa, které se mělo konat v květnu v japonské Jokohamě. Na rodinné příslušníky Bělorusů podezřelých z bombového útoku v minském metru zaútočil dav. Premiér Nečas jmenoval nové ministry, vnitro bude řídit Jiří Kubice. „Při příští změně vlády bych doporučil panu Nečasovi, až bude chtít nějakého nového ministra spravedlnosti, aby sáhl po Kajínkovi. A ministrem financí se může stát pan Kožený,“ komentoval Nečasovo rozhodnutí Jiří Paroubek.

Australská vláda zakázala v periodikách s nemravným obsahem zobrazovat ženy, které mají malá prsa. Z Thomayerovy nemocnice utekl Bulhar s tuberkulózou. „Věřím, že zahrádkáři novou položku našeho sortimentu ocení. A se svým příjmením jsem tento prodej zavést zkrátka musel,“ vysvětlil ředitel pražské zoo Miroslav Bobek, proč začala zahrada s prodejem sloního trusu. V Havlíčkově Brodě odstartoval desátý ročník hudebního festivalu Stamicovy slavnosti. Ve Žďáru nad Sázavou sehrálo kolem dvě stě padesáti lidí pašijovou hru pod širým nebem. Írán oznámil, že v brzké době zakáže chov psů, neboť s takovou činností podle zákonodárců nejenže souvisí riziko onemocnění, ale především se jedná o bohapusté napodobování zvrácené západní kultury. Chemičkou Explosia v Semtíně u Pardubic otřásla exploze.

Podivný muž prorazil na Královéhradecku autem plot, auto rozebral, protože tvrdil, že jezdí na vodu a nepotřebné součástky nepotřebuje, šňupal hlínu a na přivolané strážníky křičel, že je nechá zmizet z matrixu. Jihlava označila bronzovou deskou střed města, nachází se v ulici Matky Boží. Nezdařený blitzkrieg v Libyi pokračuje dílčími úspěchy obou válčících stran. Papež Benedikt XVI. vyzval k ukončení bojů. V ostatním arabském světě pokračovaly protivládní protesty, nejintenzivněji se do lidí střílelo v Sýrii a v Jemenu. I do České republiky dorazily bouře, leč zatím jen dešťové. Ukrajinský poslanec vládní Strany regionů Mykola Lisin se zabil v dvousetkilometrové rychlosti ve svém lamborghini, za čtyři dny však záhadně potvrdil účast v prezenční listině ukrajinského parlamentu.

Kuželkář Jan Kotyza vyhrál cenu Sportovec Vysočiny 2011. Afghánská policie zatkla tři muže z vedení kábulské papírny pro podezření z recyklace koránů za účelem výroby toaletního papíru. I Slovensko se rozhodlo zapojit do války v Libyi – poslalo na sever Afriky vojáka. Kambodžské dělostřelectvo zaútočilo na Thajsko. Češi v Chile nepřestávají dělat problémy – po požárech z roku 2005 a patálií s ukradeným perem se Chilané museli zabývat hledáním Čecha a Italky, kteří se ztratili v Andách. Čeští hokejisté porazili Rusko 6:3 a vyhráli České hokejové hry. A losangeleský gangster Anthony Garcia, který si nechal na hruď vytetovat průběh vraždy, do níž byl zapleten, byl právě na základě tohoto tetování z vraždy obviněn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *