Večery pod lampou aneb Celé Česko čte dětem 2

Nedělní podvečer na Sezimově náměstí již podruhé patřil dětem a pohádkám. Pro tento večer přebral po Matěji Kolářovi čtecí štafetu Petr Šaryk Coufal s knihou Drak Drango – hrdina přichází, autorů Petry a Jana Jelenových. I s pomocí Kašpárka cestovatele se svého úkolu zhostil na jedničku. Přes úvodní lehkou nervozitu bavil skoro celou hodinu asi 130 posluchačů svým bravurním přednesem, který prokládal množstvím písniček, které si s ním nejen děti rády zazpívaly.

Před samotným čtením Kašpárek vybral obrázky, které měly děti za úkol nakreslit a každý obrázek odměnil lízátkem. Zároveň dvojice nejnadanějších dětských kreslířek dostala do své knihovny knížku čtenou minulý týden. Po skončení čtení si rodiče a děti domů rozpůjčili veškeré dostupné výtisky dnes čtené knihy. Posluchači od Kašpárka dostali za úkol opět nakreslit obrázek s tématem knihy o Draku Drangovi.

Příští čtení se koná opět v neděli v podvečer od šesti hodin u Husovy knihovny. Knihu Teta to plete, autorky Ivony Březinové, bude předčítat Vladimír Mátl z dobronínského divadelního spolku Zmatkaři.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *