Večery pod lampou aneb Celé Česko čte dětem 4

V neděli 9. června se uskutečnilo čtvrté, zatím poslední, čtení pro děti a milovníky pohádek v rámci celorepublikové akce Celé Česko čte dětem. Tentokrát se čtení odehrálo v loutkovém divadle. Z deníku kocoura Modroočka (autora Josefa Koláře) předčítali Jiřina Richterová, Lenka Richterová a Jan Hejral. Posluchačů přišlo asi 70. Kašpárek cestovatel opět vybral dva nejzdařilejší obrázky z minulého čtení a odměnil malé výtvarníky knihou.

Kašpárek cestovatel se s dětmi rozloučil, musely mu ale slíbit, že si budou dále s rodiči číst. Nedělní jarní  podvečery s dětskou knihou se líbily, kulturní komise, která celou akci zorganizovala, plánuje jejich pokračování příští rok.

Knihy, ze kterých si doma děti s rodiči četly, poputují jako dar do dětských domovů na Vysočině, to je přání nakladatelství Albatros a Fragment.

Na tuto akci pro polenské děti tato nakladatelství poslala 70 knih, ty tedy poputují dál jako dar pro znevýhodněné či nemocné děti.

Obrázky z pohádek od malých výtvarníků budou vystaveny spolu s fotografiemi na 1. Farmářském trhu v Polné dne 13. července 2011.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *