Polenský Slavoj v poháru dobojoval se ctí

Jelikož je Slavoj TKZ Polná od letoška divizním (pro neinformované: divize rovná se čtvrtá liga) týmem, měl tak právo zasáhnout do poháru ČMFS, takzvaného Ondrášovka Cupu. Po předkole, ve kterém Polná vyřadila Velké Meziříčí a 1. kole, kde jí podlehl favorizovanější Pelhřimov, se polenští dostali mezi čtyřiašedesát nejlepších týmů České republiky. Ve 2. kole čekala na Polnou Zbrojovka Brno, celek, který na jaře sestoupil z 1. ligy.

A tak se ve středu 10. srpna na polenském stadionu konal tak trochu fotbalový svátek. Prestižní utkání (tedy alespoň pro Poleňáky) přišlo shlédnout zhruba patnáct set lidí. Ti bohužel pro polenské hráče vytvořili velmi komorní atmosféru, a žádné velké fandění se tedy nekonalo.

Polná se držela do dvacáté minuty, kdy po pravé straně proletěl Senegalec Lamine Fall a poslal Brno do vedení. Po poločase přidali do polenské sítě branky Doležal, Šamánek (z penalty) a Simerský. Polná tak nakonec s Brnem prohrála 0:4, ale za svůj výkon se hráči rozhodně nemuseli stydět, vždyť většina z nich s tak silným soupeřem ještě nikdy nehrála.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *