Událo se 1.-11. září

Korejsko-americká profesionální jedlice Sonya Thomas snědla za 12 minut 184 kuřecích křidýlek. Skončilo mistrovství světa v atletice, Česká republika získala zásluhou oštěpařky Barbory Špotákové jednu stříbrnou medaili. Tajfun zabil v Japonsku kolem stovky lidí. Britská televize Sky News oznámila, že libyjská občanská válka za sebou nechala až třicet tisíc pohřešovaných. Začal soudní proces s bývalým francouzským prezidentem Jacquesem Chiracem, jenž je obviněn ze zpronevěry.

Havlíčkobrodští, kteří si přejí vybudování obchvatu, protestovali proti neúnosné dopravní situaci půlhodinovým stálým přecházením přechodu, čímž si vykoledovali nadávky a útoky nepříčetných řidičů. Američan Edwin Tobergta byl zatčen kvůli sexu s nafukovacím růžovým lehátkem; jak se později ukázalo, měl již dříve podobně pobuřující vztah s nafukovací halloweenskou dýní. V Bavorsku byla po třech měsících na útěku dopadena kráva Yvonne, jejíž pobyt na svobodě označily krvežíznivé místní úřady za „obecné ohrožení“ a některé noviny dokonce vypsaly odměnu za její dopadení.

V Rérychově galerii Městského muzea byla otevřena galerie fotografií Fotoklubu Polná. Americký stát Texas zasáhly požáry, zatímco severozápad USA povodně. Při leteckém neštěstí v ruské Jaroslavli zemřeli všichni hokejisté hlavního týmu Lokomotivu Jaroslavl včetně tří českých hráčů, havárii přežil jediný člověk. Ve věku 99 let zemřel Võ Chí Công, zakladatel Národní fronty osvobození Jižního Vietnamu (Vietkong) a bývalý vietnamský prezident. Proti prezidentu Alímu Abdalláhu Sálihovi protestovalo v Jemenu přes milion lidí. Nedaleko Zanzibaru se potopil trajekt, utopilo se přinejmenším 240 lidí.

Dr. Vitalij Kličko přeboxoval v souboji o titul mistra světa vyzyvatele Tomasze Adamka z Polska. Švédská policie oznámila, že překazila teroristický útok plánovaný na město Göteborg. Nedaleko Göteborgu pak policisté zasahovali při vyprošťování opilé losice, která uvízla v jabloni. Pracovnice polenské mlékárny utrpěla vážné popáleniny, když ji při přípravě roztoku na mytí potrubí poleptal louh. Japonský ministr obchodu Jošio Hačiro byl nucen podat demisi již pár dní po svém jmenování, protože na dotěrného reportéra hodil bundu se slovy: „Já ti dám Fukušimu!“ A v Polné se konala tradiční Mrkvancová Mrkvová pouť, kupodivu začalo pršet až po ní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *