Rockmag.cz bude slavit 5 let své existence festivalem v Polné

Přátelé hudby, muzikanti a posluchači,

vězte, že je to již 5 let, kdy vznikl a na českém internetu se objevil hudební portál Rockmag.cz – tedy Rockmag.cz tak, jak ho známe dnes. Vycházel z databáze kapel a interpretů, která začala vznikat již v roce 2005 na podzim…

Historie a současnost portálu:

Jelikož databáze kapel měla úspìch, začali přibývat další funkce a v roce 2005 se objevila i doména Rockmag.cz a databáze kapel byla obohacena o magazín.

Autoři portálu bratři Havlíčkovi pokračovali další roky v rozšišování funkcí a tak web aktuálně nabízí návštěvníkům užitečné informace ze světa rockové muziky. Je složen z několika fragmentů jako je například magazín, databáze kapel, databáze akcí, inzertní sekce apod. Obsah magazínu tvoří početná redakce, kterou prošlo od jeho začátku více než 100 redaktorů.

 

Festival:

A jelikož je tomu již pět roků, co je Rockmag.cz na světě, rozhodli se tvůrci portálu toto trvání oslavit alespoň nějakou malou akcí. Po krátkém dumání bylo rozhodnuto uspořádat mini festival k pěti letům existence Rockmagu v Polné u Jihlavy v místním klubu Zámecká Rychta.

Akce se bude konat 25. listopadu v již zmíněném klubu Zámecká Rychta v Polné u Jihlavy.

 

Na festivalu vystoupí tyto kapely:

Mimoritmus (Polná)

Pokud chcete slyšet dobře zahranej punk-rock nebo ska, máte jedinou příležitost, protože tahle kapela ho do vás napumpuje, a to nadoraz. Kapela si za dobu své existence získala řadu příznivců, a tak již od roku 2000 úspěšně koncertuje po celé ČR. Z tvorby jmenujme desky Ženy v rytmu mimoritmu a Najděte si kvalitního milence.

Profil kapely: http://rockmag.cz/kapely/mimoritmus

 

D.A.D. (Kamenná u Polné)

Kapela D.A.D. je pro změnu melodic metalová skupina, která vznikla v roce 1993 jako skupina punková. Styl kapely se však během let vyvíjel a dnes kapela hraje metalovou muziku. Má za sebou nejen řadu vystoupení především na festivalových akcích, ale i mnoho alb. Poslední z nich s názvem Kompromisy vyšlo v roce 2010 a v mnoha médiích se dočkalo kladných reakcí.

Profil kapely: http://rockmag.cz/kapely/dad

Stránky kapely: http://www.dadcz.com

 

Průmyslová smrt (Polná)

Tato hard-corová úderka vydala v letošním roce split album s jihlavskou partou Rapsöd u vydavatelství PHR, které se dle ohlasů lidí, kteří ho slyšeli, více než líbilo. Kapela se však oblibě posluchačů těší už od roku 2003. Kapela je zárukou pořádně nakopnuté akce.

Profil kapely: http://rockmag.cz/kapely/prumyslova-smrt

Stránky kapely: http://prumyslovasmrt.cz

 

Aft (Jihlava)

Aft je dle Wikipedie oválná bělavá nebo žlutobílá léze (eroze) na sliznicích vzniklá prasknutím puchýře (vezikulu). Povrch aftu je tvořen fibrinovou masou s neutrofilními granulocyty. Jedná se vlastně o mělký vřídek. Každopádně tento Aft je punková skupina, která se v posledních letech začíná prosazovat pčedevším na jihlavské hudební scéně a tak jistě zaujme příznivce tohoto hudebního stylu.

Profil kapely: http://bandzone.cz/aft

 

+ Akci bude uvádět hudebník, šermíř a moderátor Václav „Kyklop“ Vinkler.

+ Na akci bude k vidění také UV & light show, což je působivé vystoupení – „černé divadlo“, alternativa k ohňové show na bázi UV barev a světel. Předvede jej skupina Ad Infinitum – http://www.adinfinitum.cz

+ po skončení vystupování kapel after party

+ vodka s energeťákem za 35 Kč

+ soutěž o řadu cen

+ prodej triček Rockmag.cz

+ možná ještě další účinkující

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *