Cestování vsedě

Vážení čtenáři,
občanské sdružení LIPKA – Občanský prostor Polná pro Vás připravilo sérii cestovatelských vyprávění nazvanou Cestování vsedě. Tyto akce budou pořádány pravidelně jednou za tři týdny ve čtvrtek v podvečer v KrAFÁRNĚ na Husově náměstí. Vždy se budete moci podívat do různých koutů světa, aniž byste se hnuli ze židle. Abyste vy, diváci, mohli vstřebávat tyto kulturně vzdělávací akce pokud možno co nejkvalitněji, pokusíme se vždy zaměstnat co nejvíce vašich smyslů. Kromě poslouchání výkladu a sledování fotek budete moci, alespoň většinou, ochutnat nějakou tradiční místní dobrotu, ať už v tuhé či tekuté podobě.

Přednášející budou vždy lidé, kteří byli delší dobu kdekoliv v zahraničí a alespoň částečně se seznámili s tamější kulturou, nebo takoví, kteří byli na nějaké netradiční, exotické, či jakkoli jiné dovolené a mají o tom co říci. Během série těchto večerů se pravděpodobně budete moci setkat i s cizinci, kteří nám přijedou povyprávět o tom, jak se žije u nich.První část našeho Cestování vsedě se koná již tento čtvrtek (11. 10. 2012) v 18:00, samozřejmě v KrAFÁRNĚ. Promítat a vyprávět o své netradiční cestě Vietnamem bude Tomáš Dolejší z Havlíčkova Brodu. Než se na svých židličkách přeneseme o téměř 12 000 kilometrů až do Vietnamu, pokusí se nás na správnou kulturní notu naladit hrou na kytaru Jaromír Ondráček (Polná).
Vstupné je dobrovolné.Pokud Vás myšlenka zaujala, ale tento čtvrtek nemůžete, nemusíte zoufat. Tři týdny na to (1. 11.) nám totiž Martina Nováková povypráví o Lisabonu a okolí a za další tři týdny (22. 11.) vystoupí Jakub Zeman s ochtnávkou Finska.
Dále se jistě můžete těšit na Mongolsko, Čínu, Indii, Slovinsko, Udmurtsko, Švédsko apod.

Jste-li někdo z Vás, kdož jste byli na nějakém zajímavém místě, ochotni nám o tom povyprávět, dejte nám vědět na e-mail lipkapolna@gmail.cz. Budeme velmi potěšeni.

Těšíme se na shledanou ve čtvrtek, LIPKA

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *