DOKUMENT: SVAK Jihlavsko: „Článek v Jihlavských Listech (17.2.) byl nátlakový“

Napsal: M. Mareš

SVAK-právní informace

Události právní války o miliardový vodárenský majetek opět začínají přidávat na tempu. Na konec února je naplánována mimořádná valná hromada ke schválení dalšího postupu v právní válce Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko s bývalým největším členem – Statutárním městem Jihlavou.  Kapitola vodárenská exekuce je uzavřena a zaplacena. Svaz vodovodů a kanalizací Jihlavsko zaplatil kolem deseti milionů navíc. Ministerské přezkumné řízení ještě stále (polovina února) nebylo uzavřeno, každým dnem ale nabíhaly úroky z prodlení u exekuce.  Právní bitva o vodárenský majetek Jihlavy jde do finále.

1 Response

  1. Jiří Benáček napsal:

    Při četbě tiskového prohlášení Svazku jsem nevěřil vlastním očím.

    Svazek píše o „celé záležitosti spojené s úhradou částky 52.186.015,03 Kč“, jako by dosud nebyla uzavřena, a jakoby se opravdu jednalo jen o 52.186.015,03 Kč. Exekuce již byla provedena a zaplacena.

    Kromě částky 52.189.015,03 Kč již z účtů Svazku odešla (a to na účet Jihlavy a exekutora) také částka 10.295.663,- Kč jako náklady exekuce a úrok z prodlení.

    Pokud je pro Svazek otázkou, zda mu vznikla škoda, ať si přečte výpis ze svého bankovního účtu. Mít a nemít 10 milionů, to je rozdíl 20 milionů, tak by mi to spočítala moje babička.

    Jestliže Svazek nyní argumentuje vším možným, pak i s pouhými několika zkouškami z práva na Masarykově univerzitě musím říci: to si Svazek neměl nechat až na tiskové prohlášení, měl se takto bránit už v řízení na Krajském úřadu a u exekutora.

    Vím, že Svazek se tak u Krajského úřadu i u exekutora skutečně bránil. Nebylo mu však to nic platné, jeho námitky nikdo neuznal. Tak alespoň bojuje virtuální bitvu v médiích. To mu však 10 mil. Kč nevrátí.

    Komické je to, že Svazek považuje trestní oznámení za nátlak s cílem zastrašit své funkcionáře.

    Tak především: Svazek, to není jen název, vývěsní štít, to jsou obce a konkrétní lidé, kteří obce ve Svazku zastupují.

    Co je nátlakového na tom, pokud si představitelé členských obcí Svazku uvědomí, že tady nejde o nějaké slovní hrátky, ale že Jihlava myslí svou snahu o vymožení svého majetku skutečně vážně?

    Co je nátlakového na tom, pokud si představitelé členských obcí Svazku uvědomí, že každý z nich nese osobní odpovědnost za každé své hlasování v orgánech Svazku, a dokonce i za svou nečinnost?

    Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, můžete o tom dokonce psát do novin, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete udělat.

    Jiří Benáček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *