Pozvánka na Fotbal proti rasismu

Napsal: Cyril Kuba

Ahoj,

sobota 10. května tu bude za pár dní a tak je nejvyšší čas Vás pozvat na další ročník Fotbalu proti rasismu ve Věžničce. Pokud jste nás někdy navštívili, asi víte, co očekávat. Koukněte na plakát a přijeďte. Vy co jste u nás nebyli, čtěte dál, ať víte, na co se případně těšit.

Základním kamenem celého dne je turnaj ve sportu, kterej se nejvíc podobá fotbalu. Už při prvním pohledu je vidět několik rozdílů. Máme jen jednoho rozhodčího na čtyři hřiště. Píská začátek a konec zápasu. O zbytek se starají hráči (případně hráčky). Používáme hokejový branky. Hřiště je na louce, kde se přes rok pasou ovce. A ta louka je trochu z kopce. Taky pravidelně vyhlašujeme soutěž o nejhezčí (nejoriginálnější) dresy – a jak už jsme zjistili, fantasii se meze nekladou. Díky tomu všemu se snažíme ze hry udělat spíš legraci, které se mohou zúčastnit prakticky všichni. Hrajou děti, rodiče a občas přijde i místní starosta.

ovce

Ale nejen fotbalem živ je člověk. Během turnaje proběhne promítání filmů s queer tématikou, zahraje Samcho a Cácory. Budou nějaký distra, spousta vege jídla (včetně benefiční cukrárny na FNB) a taky pár sudů s pivem. A po turnaji bude divadlo, koncert, přednáška…

V tomhle místě se musím zastavit. Letošní Fotbal nebude jenom proti rasismu, ale letos i proti fotbalu. A to proti pořádání fotbalového MS v Brazílii. Nebo tedy spíš proti způsobu, jakým je pořádán a jak je zacházeno s místními obyvateli. Na místě bude k dostání informační zin a právě výše zmíněná přednáška se bude týkat této problematiky.

K jednotlivým kapelám snad nic psát nebudu, pokud je náhodou neznáte, nebude nikomu dělat problém dohledat si je na googlu.

Časovej plán:

do 11:00 je registrace týmů na fotbal
16:00 divadlo – díky tomu, že divaDNO odřeklo na poslední chvíli, tak hledáme náhradu
17:00 koncert na dvorku (Black brothers, Kalle, Aran Epochal)
19:00 koncerty v hospodě a pod stodolou (Zlá krev, ██████, Nod nod, Gattaca, Remek, Tabula rasa)
23:00 afterparty – Sonja neverstop

Co se týká peněz, jsme levní. Zápisné za tým je stovka (v týmu je 5 hráčů – ale závisí to na tom, jak se nám podaří udělat velký hřiště). Vstup na kulturní část je 50 pro aktivní účastníky turnaje a 100 pro ty ostatní.

Za ty peníze si užijete moře zábavy: http://www.youtube.com/watch?v=vKFQv32a-oQ

A to nejdůležitější nakonec:

Koncert v hospodě bude nekuřácký, prosíme o vzájemný respekt!

Fotbal a celý den je sranda a zábava, chceme se sejít a vzájemně se obohacovat, žádná přehnaná soutěživost nebo agresivita není vítaná.

A hlavně, na akci netolerujeme sexistické, rasistické ani homofobní projevy!

Web s informacema, odkazama na kapely a mapkou zde: http://fpr.musicforliberation.com/

Za kolektiv organizátorů FPR Cyril Kuba.

plakat_final(1)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *