Aprílové rozhodování

Když jsme kandidovali v minulém období, nechali jsme oblepit polenské výlepové plochy volebními plakáty. Stejně tak jsme to chtěli udělat letos. Jaké bylo mé zklamání, když mi pracovnice infocentra řekla, že na základě rozhodnutí starosty naše plakáty nevylepí.

Pokud to tak má být, čekal bych, že se o takto zásadním rozhodnutí dozvíme předem, abychom mohli zvolit jinou strategii. Zároveň bych čekal, že takto stanovené podmínky budou platit pro všechny stejně a ne, že druhý den uvidím, že volební plakáty některých politických subjektů jsou vylepené.

Znenadání se ale všechno změnilo. Zavolala mi pracovnice infocentra, že starosta rozhodl výlep volebních plakátů povolit.

Jsem za to rád, ale nerozumím tomu, jak se někdo z hodiny na hodinu rozhoduje pokaždé jinak. Nebo to bylo na základě nějakého tlaku?

Zvláště křiklavé je pro mě to, že jedna osoba sama o své vůli rozhodne, co se vylepovat smí a co ne a že její rozhodnutí se rychle mění podle vnějších okolností.

Volby v obci jsou mimořádně významná událost, která ovlivňuje to, jak obec bude vypadat a jak se s voliči bude jednat v příštích čtyřech letech. Občané by do toho měli být vtaženi. Tím, že zakážeme vylepovat volební plakáty, toho nedosáhneme.

O situaci z jiného pohledu napsal jihlavský Deník. Článek k přečtení ZDE.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *