Může být pan Kousal i nadále důvěryhodným místostarostou?

Minulý týden obdrželi všichni polenští zastupitelé email od nově zvoleného místostarosty pana Luboše Kousala. Popisuje v něm svou finanční peripetii, která vznikla v době jeho minulého podnikání. O tom však psát nechci a nechci se zabývat ani tím, zda se do této situace dostal vlastním nebo cizím zaviněním.

Zamýšlím se, zda o této situaci věděl, když přijímal vysoký post na polenské radnici. A všechno nasvědčuje tomu, že to tak bylo. Zastupitelstvo mu vyslovilo důvěru, o kterou svým jednáním záhy přišel. Mohlo by se totiž stát, že tímto stylem bude pracovat i jako místostarosta, který nakládá s penězi daňových poplatníků, a to je pro mě nepřijatelné.

Proč pan Kousal neinformoval zastupitele a starostu o svých problémech? Musel jistě předpokládat, že to někdo objeví a zveřejní. Nebo o tom starosta a další členové Nezávislých pro Polnou věděli a přesto ho do funkce místostarosty navrhli? To už se asi nikdy nedozvíme. Ať už to bylo tak, či onak, měl by pan Kousal své setrvání ve funkci zvážit.

V mnoha městech a obcích bývá dobrým zvykem (přestože to zákon při nástupu do funkce neukládá), že placení politici vyplňují prohlášení o svém majetku a závazcích. V Polné se tak bůhvíproč neděje. Toto prohlášení bude pan Kousal vyplňovat až k 30. 6. 2015.

V pátečním Deníku vyšel na toto téma článek s titulkem: „Polenského místostrarostu dohnaly dluhy z podnikání“, který si můžete přečíst zde.

To to v té Polné po volbách pěkně začíná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *