„Pracovní seminář zastupitelů“

Starosta města Jindřich Skočdopole svolal na 28. ledna další pracovní seminář zastupitelů města. Tentokrát se bude diskutovat o strategickém rozvoji Polné v letech 2015-2018, o stavebních a ostatních akcích, které by měly být součástí letošního rozpočtu – jak se píše v pozvánce.

Jedná se tedy o témata, která mohou polenské občany zajímat, a ke kterým by mohli svými názory přispět. To ale nebude pravděpodobně možné, jelikož pracovní seminář bývá zpravidla veřejnosti nepřístupný. Nebo se pletu? Sama nevím, protože jako zastupitelka se ho zúčastním poprvé. Chtěla bych ale zdůraznit, že s konáním pracovních seminářů, které pro mě zavánějí neveřejným zastupitelstvem, zásadně nesouhlasím. A neveřejnou schůzi zastupitelstva zákon nepřipouští.

Od té doby, co mi pozvánka přistála v emailové poště, přemýšlím, zda se mám semináře zúčastnit. Pokud to neudělám, nebudu mít informace, které jako zastupitelka potřebuji. Nemůže mi být lhostejné, kam se bude naše město v příštích letech ubírat. Proto jsem se rozhodla, že přes všechny své výhrady na seminář půjdu.

Proč musí být k tomuto tématu svolán pracovní seminář místo běžného jednání zastupitelstva, to mi není jasné. Budou zastupitelé jednat o něčem, co by neměl občan vědět? Bude to jednání zdlouhavé a pro občana nezáživné? Nebude snad občany zajímat, co Polná připravuje v tomto volebním období? To uvidíme. Budeme Vás informovat.

V každém případě – odpovědi na výše položené otázky bych nechala pouze na občanovi samotném. Ten ať se rozhodne, zda na jednání přijde nebo ne. Měl by ale tu možnost vždycky mít, a proto bychom měli jednat veřejně. Aby občan věděl, zda si svého zastupitele vybral správně. Protože za čtyři roky si bude vybírat znova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *