Fotbal proti rasismu a anticikanismu ve společnosti

Věžnička 15. a 16. května 2015

Je to už osmý ročník FPR, ale letos bude trochu jinej než obvykle. Tady jsou důležitý změny: Doprovodnej program se roztáhl na dva dny. A díky stavebním úpravám uvnitř statku jsme nuceni přesunout scénu „Stodola“ na přilehlou louku.

Doprovodný program:

Muzika bude hrát už od pátku (stejně tak se dá od pátku na místě i stanovat a parkovat).

V sobotu během turnaje proběhne promítání filmu Několik let, přednáška kolektivu CrimethInc „Změň vše“ a workshop „Jak přežít na ulici“. A od čtyř hodin divadlo žen bez domova z Jako doma. A následně spousta další muziky. Asi nejjednodušší je kouknout na web http://fpr.musicforliberation.com/

Taky nějaký distra a další věci na nákup budou k dispozici. Pokud doma tisknete například na trička, děláte nášivky, šijete tašky (prakticky cokoliv, co se dá shrnout do škatulky DIY výroba), můžete vzít svoje výrobky s sebou. Chceme vytvořit prostor, kde bude možno tyto věci prodávat/měnit.

Vždy je taky možnost provozovat na místě další sporty podle libosti. Letos navíc, souběžně s fotbalem, poběží turnaj ve stolním tenise. Ten začne v pravé poledne a hrát se bude systémem každý s každým.

 

Fotbal proti rasismu 2015

 

Turnaj:

Ten bude vypadat jako vždy. Hřiště je pořád ve svahu, ovce se průběžně starají o trávník (hlavně ho poctivě hnojí). Vítězný tým z turnaje získá diplom od samotného AB Bartoše. A jako každý rok, budeme oceňovat tým s nejoriginálnějšími dresy. Jen teda, pokud chcete hrát, buďte dochvilní s registrací, ať můžem začít hrát v 11:00

video: https://www.youtube.com/watch?v=OsdqO0AOYf0

 

Jídlo a pití:

Po celý víkend bude o naše břicha pečovat kolektiv Cocina Perdida, jihlavští Food nod bombs, místní z hospody U Tadeáše a v neděli ráno se snídání i Kuchařky bez domova.

 

A důležitý informace na závěr:

Parkoviště a místo pro stany bude označený, tak prosíme, neparkujte přímo ve Věžničce.

Koncerty v hospodě budou nekuřácký.

A jak píšem každej rok: agresivitu a přehnanou soutěživost nech doma!

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=B7c1zB7caAI&feature=youtu.be

 

(text: organizátoři)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *