„Garáž“ a její nekonečný příběh

Napsali: Ivan Klusáček a Roman Vařejčka

Bude tomu brzy deset let, co si bývalý polenský tajemník Pavel Novák postavil ve Feltlově uličce „garáž“. Dříve jsme o jeho pověstné stavbě několikrát psali. Přestože se dvougaráž po letech stává již součástí lokálního koloritu, má stavebník zakázáno ji užívat. Důvodů je více. Například to, že garáž má sedm a jedno malé okno, že má 6,2 metrů na výšku s okny do všech sousedních nemovitostí, že má jakožto přízemní garáž patro, má koupelnu a sociální zázemí atd.

Ke konci loňského roku bylo Ministerstvem pro místní rozvoj ve věci stavby „garáže“ vydáno pravomocné rozhodnutí. Na jeho základě Krajský úřad v Jihlavě zrušil k této stavbě stavební povolení a vrátil tak stavební řízení na úplný začátek. Další řízení v této záležitosti bylo z polenského stavebního úřadu přesunuto do Havlíčkova Brodu.

Spory navíc nekončí. Čtyři sousedé (Lahoda, Lahodová, Tobolka, Zemková) poslali před časem zastupitelům žádost, ve které mimo jiné psali, že „takový arogantní, amorální, nekompetentní a nezodpovědný člověk se nikdy neměl stát tajemníkem MěÚ“. Ten na ně za tuto větu podal trestní oznámení. Nikoliv ale na všechny čtyři autory. Bývalý tajemník si totiž k zažalování hrdinně vybral pouze podepsané ženy. Gentleman!

Nevěděl snad pan bývalý tajemník, jakožto tajemník městského úřadu, jak má napsat žádost o stavbu garáže, aby byla v pořádku? A neměl celou věc dát k posouzení jinam, než svým podřízeným? Nemohl se v kauze vyhnout lžím? Nemohl stavbu zastavit včas, aby nevznikly takové problémy?

Bývalý tajemník Novák, který postavil stavbu v rozporu s kdečím, podal trestní oznámení na ty, kteří na to upozornili. Nepotvrzuje tak pan bývalý tajemník svým dosavadním konáním kolem stavby „garáže“ slova svých sousedů?

Nakonec je třeba dodat, že dvěma mužům, na které svoje oznámení pan Novák, nepodal, to bylo tak líto, že se policii sami přihlásili ke svému spoluautorství na žádosti zaslané zastupitelům.

Držíme palce a děkujeme všem, kteří se dokážou postavit zvůli moci.

2 Responses

  1. Jirka napsal:

    Také chci, aby arogantní, amorální, nekompetentní a nezodpovědní lidé – placení daňovými poplatníky – nezastávali vedoucí místa. Je to morálně zvrácené?

  2. Jirka napsal:

    Také chci, aby arogantní, amorální, nekompetentní a nezodpovědní lidé – placení daňovými poplatníky – nezastávali vedoucí místa. Je to morálně zvrácené? Jirka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *