Zápisky ze zastupitelstva 24. 8. 2020

Ze zasedání Zastupitelstva města Polná jsem vypsal informace, které považuji za podstatné. Kompletní výpis přijatých usnesení případně lze najít na webu města Polná.

Starosta města Jindřich Skočdopole nejdříve informoval, že Jihlava schválila navrženou dohodu o vyrovnání se SVaK Jihlavsko. Úpravnu vody Hosov tato smlouva neřeší. Jako nedělitelný majetek by měla zůstat ve vlastnictví SVaK Jihlavsko. O vystoupení ze svazku dále jednají Bítovčice a Vysoké Studnice.

Konkurz na provozování polenského kulturního střediska vyhrál Poleňák Michal Melichar. Byl vybrán ze čtyř uchazečů.

Firma Amylon, a. s. se rozhodla prodat investorovi pouze část svých pozemků pod dolní bránou. Na této části by měly vzniknout tři nové bytové domy a několik řadových domů. Pozemky pro výstavbu rodinných domů bude firma Amylon, a. s. zajišťovat a prodávat sama. Prezentaci projektu na stavební parcely můžete vidět v budově polenského úřadu 17. 9. v 16:00.

Vodovod do Hrbova je před dokončením.

Město Polná začíná mít problém s naplněním ordinací zdravotního střediska. K lékařům, kteří zde již dříve ukončili praxi, se na konci letošního roku nově přidá MUDr. Vodová a o rok později pravděpodobně také MUDr. Nováková.

Příjmy města Polná byly kvůli pozastavení ekonomiky v prvním pololetí roku 2020 výrazně nižší, než ve stejném období v roce 2019. Díky kompenzaci od státu se ale dostaly na téměř totožnou úroveň. Vedoucí ekonomického odboru města Polná Vít Zachariáš odhaduje, že každý ze zbývajících pěti měsíců letošního roku budou příjmy o jeden a půl milionu nižší, než bylo odhadnuto v rozpočtu. Jak ale sám zdůrazňuje, jedná se opravdu pouze o odhad.

V Polné se letos nebude konat Mrkvancová pouť. Je totiž prakticky nemožné dodržet nařízení Ministerstva zdravotnictví ČR, aby se v rámci venkovní akce nevyskytovalo na jednom místě více než tisíc lidí rozdělených do sektorů po pěti stech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *