Zápisky ze zastupitelstva 14. 6. 2021

Dne 14. června se opět sešlo zastupitelstvo ke svému jednání. Jedním z důležitých bodů bylo schválení záměru odkoupit pozemek v lokalitě bývalé pily firmy Kövak, spol. s r.o. Je vyjednán odkup pozemků o výměře 2510 m2 za celkovou cenu 2150 Kč/m2. Na pozemku stojí několik budov určených k demolici, prodej proběhne až po jejich odstranění. Jedná se o strategický pozemek v centru města, který může být využit například pro rozvoj SVČ Tempo. To bylo také důvodem, proč všichni zastupitelé jednohlasně schválili uzavření smlouvy o smlouvě budoucí kupní.

Dále zastupitelstvo schválilo prodej dalších 4 bytů v domě Palackého 978, 979 a1094 stávajícím nájemníkům. U zbývajících bytů probíhá jednání s nájemníky, kteří čekají na vyřízení úvěrů od banky. Zbývá jeden byt, který je určen k prodeji obálkovou metodou.

Z jednání byl po krátké debatě stažen bod na pojmenování prostranství na Sezimově náměstí „Park Tomáše Garrigua Masaryka“. Zdálo se, že na pojmenování některé místní části podle prvního československého prezidenta, který je navíc s Polnou spjat, by se shodli všichni zastupitelé. Pro některé byl ale problém výběr navrhovaného místa a někteří by pro tento prostor raději vybrali jiné jméno.

Další zastupitelstvo bude o prázdninách, 2. srpna 3021.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *