Polenský „Háječek“ je vykácený

DSCN2086 DSCN2087 DSCN2088 DSCN2089 DSCN2090 DSCN2091 DSCN2093 DSCN2095 DSCN2096 DSCN2097 DSCN2098 DSCN2099

You may also like...

17 Responses

  1. Zdeněk Kuba napsal:

    Toto město nevzkvétá. Jediné, co v tomto městě vzkvétá, je fotbalový A-tým. Jedinou rozumnou věc, kterou může starosta pro toto město udělat, je nekandidovat v nadcházejících komunálních volbách do zastupitelstva, nedej bože, na funkci starosty.

    • Bída napsal:

      Hrál jsem fotbal spoustu let,takže ho mám rád,ale také jsem řádil v háječku s pistolema na gumičku apod.,zřejmě již nebudu… a asi ani nikdo jiný… Nevím, zda to bylo nutné,ale každopádně mne to mrzí a nelíbí se mi to…
      Dozvím se někde proč a kvůli čemu se to stalo???

  2. ŠROT napsal:

    Zajímalo by mě kdopak asi získal to vytěžené dřevo?Pročpak se muselo kácet?

  3. Jakuci napsal:

    No vypadá to příšerně!!!Bude se s tím něco dělat nebo budeme koukat na tu hrůzu???

  4. Milan D. napsal:

    No to se nekdo v Polny hodne posr…l. Kterej pitomec na urade toto povolil???! Vykacely moje a myslim ze nejen moje detstvi ….

  5. vítek kruntorád napsal:

    O této „srdeční záležitosti“ generací Poleňáků měla být veřejná diskuze. Co se týká fyzického rozsahu zásahu do krajiny města, je to nejspíš v kompetenci úzkého vedení města, co se týká hodnoty a významu morálního, bylo to místo spjato s trávením volného času generací zdejších obyvatel. Zásahy do urbanistické zeleně (dominant) typu Háječek, Lipka, Kalvárie, Kateřinov,… zaslouží citlivější rozvahu a méně radikální řešení.

  6. Mirek Tichý napsal:

    Šokovala mě zpráva od dcery, že Háječek je vykácený, bydlel jsem na Vahránkové ulici, takže tento lesík jsem velmi dobře znal jako každý Poleňák, naposledy jsem se v něm byl projít, když jsme měli se třídou sraz po 35 letech. Všem zastupitelům, kteří tento čin schválili, bych dal do ruky motyku a 500 stromků, aby je zasadili!! Díky za podporu a více takových komentářů!!! Mirek

  7. Karel Křivánek napsal:

    Kde sehnat informace ??? Asi se dojít zeptat až bude zasedat zastupitelstvo !!!!!

  8. Libuše Kubová napsal:

    Smutná pravda. Zastupitel by měl vědět, ale neví. Háječek ani jiné lokality, kde se kácí, na Zastupitelstvu projednávány nebyly.
    Stejně zoufale jako háječek u jatek vypadá háječek pod kateřinským hřbitovem.
    Zastupitel je na tom stejně jako občan, neví nic. Již dlouhou dobu jsem přesvědčena, že polenské zastupitelstvo
    je pouze křoví pro Radu města.

  9. Zdeněk Kuba napsal:

    Ještě nám zůstalo pár stromů na náměstí. Navrhuji vykácet a postavit zde starostovi hodně velký pomník.

  10. Cyril Kuba napsal:

    teď jsem si vzpomněl na toto foto z Turnova: http://foto.mapy.cz/original?id=106429 Myslím, že by to mohlo sloužit vedení města jako inspirace, jak daleko lze zajít. Židovský hřbitov máme a obchvat města je v plánu. A to je výzva

  11. lukáš napsal:

    je to škoda že haječek spadnul ale pozor jedna paní to chtčla pokácet co tam bydlí

    • Radek Žilka napsal:

      Jedna paní možná řekla, že chce pokácet stromy, ale třeba se jí nikdo nezeptal proč. Na tuto otázku by pak mohli dostat odpovědi
      – protože se bojím o dům
      – protože chci víc světla v domě
      – protože mám na zahrádce větve
      nic dalšího mě teď nenapadá.

      Každopádně řešením by asi mohlo být kácení několik málo stromů (nejbližších, nestabilních). Třeba tu analýzu někdo dělal, běžte se zeptat na úřad.

  12. Daniel Schittler napsal:

    Proč, a z jakého důvodu to bylo vykáceno?

  13. Michal napsal:

    Co vyšilujete, víte, jak dlouho tam ty stromy byly? Minimálně 80 let. Nedávno jsem se bavil o bezpečnosti smrků se známým – dendrologem, máme za chatou několik pořádně vzrostlých stromů a měl jsem strach, abych neměl větev v posteli. Řekl mi, že smrk je v pohodě, než začne kvést, což mu trvá zhruba 60 let. Potom to s ním začíná jít s kopce a je třeba začít sledovat jeho kondici. Ani se nedivím, že v tomto věku město přistoupilo ke kompletnímu vykácení. Navíc, kdo tvrdí, že Háječek už nebude? Na začátku už byly něaké stromy vysazeny a předpokládám, že zbytek taky znovu zalesní. Třeba by se dala zalesnit a olavičkovat i louka pod Varhánkem, ale to je jen nápad. Zřejmě je to záplavové území, ale kdyby se tam zřídil park jako pokračování Háječku, tak by to byla velká paráda. No, hlavní je, aby se teď rychle odklidil ten nepořádek a bude to veselejší.

  14. Radek Žilka napsal:

    O háječek se zajímali někteří obyvatelé přilehlých domů už v době výstavby. Na stavebním úřadě v Polné jim bylo sděleno, že se nemusí obávat, že tam už je plánovaná revitalizace. Domy se postavili, ale lidi se začali bát, že při větrném počasí by jim stromy mohly nové obydlí zničit, protože nevěděli, v jakém stavu stromy jsou. Tak se ptali dál, jestli s tím město bude dělat. … jako pak dostali odpověď teď nevím … Takže dle mého názoru je vykácení stromů z důvodu bezpečnosti lidí bydlících v blízkosti háječku. Ale ani obyvatelé, kteří tam bydlí nepředpokládali, že to lehne celé 🙁 Vzalo jim to soukromí, se kterým asi tak nějak počítali, když si vybírali lokalitu. Navíc ani oni sami nevěděli, že se hned za jejich domem bude něco takového dít.

    Ve stromech se nevyznám, takže nevím, kolik stromů tam mohlo zůstat, v jakém byly stavu a kolik bych jim tam mohlo zůstat. To už je pozdě posuzovat.

  1. 12.2.2014

    […] z místních patriotů města komunita přátel Polné, která vzpomíná na Háječek. Dnes už Háječek není mezi námi. Snad s námi alespoň zůstanou vzpomínky a zážitky, které Háječek uložil do našich […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *