Změna! Valná hromada SVAK Jihlavsko bude 19.12.2013

Napsal Miroslav Mareš

Dobrovolný svazek obcí Svak Jihlavsko už počtvrté změnil termín konání své valné hromady. Nejnovější termín je čtvrtek 19.12. Jen tři dny před termínem valné hromady bude jednat zastupitelstvo města Jihlavy, které má na programu schvalování vodného a stočného pro občany Jihlavy. Výše vodného má být v příštím roce rozhodně nižší než v členských obcích SVAK Jihlavsko. Výše rozdílu? Kolem pěti až devíti korun na kubíku vody. Pokud SVAK Jihlavsko zvýší cenu vodného, bude rozdíl ještě výraznější. Na zvyšování vodného má vliv použití „evropských dotací“, které v sobě nese závazek pravidelného zvyšování nájemného o čtyři procenta. Při dodržení solidárního principu pak musí vodné zdražovat i pro členské obce, které evropské dotace nečerpaly. Kolem vodného a stočného pro rok 2014 lze čekat největší diskusi na valné hromadě. Dalšími body diskuse může být situace kolem uzavření vodárny v Polné, otázka investorství do ČOV Velký Beranov, zprovoznění ČOV Kostelec u Jihlavy, průběh majetkového vypořádání s Jihlavou jako bývalým největším členem, ukončení členství a zahájení vystoupení Brtnice a Ořechova. Chybí nové členské Stanovy jako zásadní koncepční dokument pro budoucnost svazku. Vypracování tohoto dokumentu může svazek dobrovolných obcí vyjít až na sto tisíc korun.

You may also like...