Analýza projevu J. Vlacha (16.12. 2013): myšlenky o ceně vody

Autor: uncommonpics.com

Napsal: Miroslav Mareš

Na zastupitelstvu obce Dobronín podal zastupitel Jiří Vlach jako předseda Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko (SVAK) ústní zprávu o ceně vody pro obyvatelstvo v 31 členských obcích a ve vystupující členské obci Jihlava.

„Takže prosím Vás. Majetek (Jihlavy) bude muset provozovat Vodárenská a.s., protože to jinak nejde. Svazek s nájemným, co se tam bude vytvářet, už svazek nebude mít nic společného. Jestli si ho Vaska dá na zvláštní účet nebo do depozitu, řešit nebudu a nechci. My už jako svazek s majetkem Jihlavy nepočítáme.“

A dále pan Vlach říká:

„Co se týká vodného a stočného, tak to je podle provozní smlouvy a bude se schvalovat na valné hromadě teď ve čtvrtek. A myslím, že někteří budou příjemně překvapeni. Nějakým způsobem. Bude to platné vodné a stočného jen do okamžiku vypořádání s městem Jihlavou.

Předseda Vlach tedy jedním dechem říká: majetek Jihlavy nás nezajímá, ale vodné a stočné napočítáme spolu s VAS, a. s. tak, že majetek Jihlavy provozujeme. Každý ví, že náklady na rozvod pitné vody a odvádění odpadních vod jsou nejnižší právě v městských aglomeracích, a zde je také zisk z provozování nejvyšší. Pan Vlach tedy říká: majetek Jihlavy nás nezajímá, ale výhody z něho plynoucí ano.

Teď už jen zbývá, aby zástupci obcí při vidině nižšího vodného a stočného na valné hromadě svorně odhlasovali, že majetek vydají Jihlavě až na svatého Dyndy. Protože jen do té doby budou mít nižší vodné a stočné jako členská obec SVAKu.

Úplně tak zanikne otázka: a opravdu musela vystoupit Jihlava, aby se VAS, a.s. vzdala svého téměř nulového zisku a snížila vodné a stočné Jihlavě natruc?

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *