Spor o vodu a hokej: Ščerban přežil pokus o odvolání z funkce

Napsal: Miroslav Mareš

Více než čtyři hodiny jednala Rada města Jihlavy v pozici vlastníka HC Dukla Jihlava o návrhu na odvolání Bedřicha Ščerbana z pozice jednatele klubu. Ve stejné době připravoval český hokej uvedení Bedřicha Ščerbana do Síně slávy. „Jednání rady města je neveřejné,“ znělo z úst účastníků mimořádné valné hromady. Za zavřenými dveřmi jednali radní města a členové dozorčí rady klubu.

Návrh radního Dršaty předpokládal i předložení výsledků Dršatovy kontroly orgánům činným v trestním řízením. Žádný z návrhů Jana Dršaty neprošel hlasováním městských radních. Na straně jednatele Dukly stáli údajně především sociální demokraté a lidovci. „Pan Ščerban má moji podporu“ sdělil předseda lidovců Jaromír Kalina. Jako sládek jihlavského pivovaru je Kalina i členem dozorčí rady hokejového klubu. Jedním z požadavků radních jako vlastníků klubu byl vzkaz na diskusní fórum hokejového klubu, aby se fanoušci zdrželi výhružek vůči politikům.

Radní Dršata navrhoval i na mimořádné valné hromadě i jmenování úřednice Magistrátu Kateřiny Sychrové dočasnou jednatelkou HC Dukla Jihlava. Ani tento návrh neprošel.

V pozadí aktivit radního Dršaty směrem k hokejovému klubu je zřejmě jeho politický spor uvnitř občanských demokratů. Začátkem prosince čelil Dršata pokusu o odvolání z funkce šéfa zastupitelského klubu ODS. Občanští demokraté vytýkají svému stranickému kolegovi Dršatovi střet funkcí v městské firmě Jihlavské vodovody a kanalizace. Dršata je současně v představenstvu i zaměstnancem JVAKu.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *