SVAK pod ochranou STB: Aktivní opatření proti právníkům Jihlavy

Napsal: M. Mareš

Organizační poradce Pavel Kuchálik vypracoval pro Svaz vodovodů a kanalizací Jihlavsko návrh postupu. Vyškolený příslušník zahraniční rozvědky Státní bezpečnosti Pavel Kuchálik získával praktické zkušenosti s idelogickým bojem na legální rezidentuře Státní bezpečnosti v Paříži, kam byl vyslán 15. 7. 1988. Tehdy měl pravděpodobně k dispozici i diplomatický pas ČSSR na jméno Pavel Kyselka.

Pro SVAK Jihlavsko zpracoval organizační poradce Kuchálik i návrh aktivních opatření vůči právníkům Jihlavy v duchu směrnice pro agenturní práci komunistických rozvědčíků v zahraničí.

———————————————-

Aktivní opatření

Námět Aktivního Opatření zpracovává kterýkoliv pracovník rozvědky příslušnému operativnímu odboru. Námět má obsahovat vlastní námět konkrétní akce, její odůvodnění, předpokládaný výsledek a ostatní okolnosti související s prováděním.

Operativní pracovník konsultuje došlé nebo vlastní náměty s pracovníky informačních úseků a odboru AO pro příslušnou oblast nebo zem. Po předběžné konsultaci zpracuje operativní pracovník návrh na AO.

Článek 83, SMĚRNICE PRO AGENTURNĚ OPERATIVNÍ PRÁCI V ZAHRANIČÍ (schválil Ministr vnitra ČSSR Lubomír Štrougal)

(A/1-00211/010-64)

————————————————-

Aktivní opatření navrhoval rozvědčík Kuchálik vůči zastupitelům města Jihlavy (viz předchozí díl). „Dalším zajímavým (a využitelným) argumentem může být zveřejnění finanční odměny advokátní kanceláře dr. Ondruše,“ navrhoval vedení SVAK Jihlavsko poradce Kuchálik. Zřejmě, aby nedošlo k vyzrazení navrhovaného opatření na Vysočině, měl poradce Kuchálik působit jako spolupracovník právní kanceláře SVAKu v Praze. „Vzhledem k tomu, že projekt nepřipravuje klasická PR agentura, ale samostatný mediální poradce (OSVČ) napojený na advokátní kancelář zastupující zájmy SVAK, nebudou náklady na jeho realizaci (tedy realizaci kampaně) příliš vysoké,“ napsal poradce Kuchálik do dokumentu pro SVAK. Náklady na realizaci (honorář poradce Kuchálika) měly být ve výši čtvrt milionu korun uhrazeny ve dvou splátkách.

Návrhem mediální kampaně, která spíše vypadá jako ideologická válka proti Jihlavě, se SVAK Jihlavsko dostává na hranu právní etiky už samotným návrhem na ideologickou kampaň proti právníkům Jihlavy.

Argument o vysokých cenách za služby právníků Jihlavy byl podsunován veřejnosti už zhruba od jara loňského roku. Časový okamžik počátku ideologické kampaně proti právníkům Jihlavy nelze zatím přesně stanovit.

Pokračování příště: Plán ovlivnění novinářů

You may also like...

1 Response

  1. 7.1.2014

    […] Pokračování příště: Aktivní opatření proti právníkům Jihlavy […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *