Vodárenský pat má odblokovat schůzka Fabeš – Vymazal s právníky

Napsal: Miroslav Mareš

Vodárenská situace kolem vydávání majetku se už několik týdnů nepohnula z místa. A zřejmě se ani z místa nepohne. Na programu
dubnového zastupitelstva Jihlavy není jako samostatný bod projednání a případné schválení majetkoprávního vypořádání Svazu vodovodů a kanalizací s Jihlavou jako bývalým největším členem. „Bude podána na závěr zastupitelstva zpráva našich právníků o situaci,“ sdělil náměstek primátora Petr Pospíchal.

Schůzka: Fabeš – Vymazal
V minulých dnech se žhavily telefonní linky mezi kanceláří primátora a Svazem vodovodů a kanalizací Jihlavsko. Důvod? Narychlo se chystala vrcholná politická schůzka Jihlavy a SVAKu. Dohodnutým termínem je pátek 11. 4. 2014 ve dvě hodiny odpoledne. Schůzky se z časových důvodů nemůže zúčastnit předseda SVAKu Jiří Vlach, jak sám údajně oznámil na  jednání předsednictva. Termín jednání o osudu majetku v ceně stovek milionů korun byl do poslední chvíle nejasný. Naposledy se vrcholná politická schůzka kolem vody mezi Jihlavou a Svakem konala loni v červnu. Tehdy i s předsedou SVAKu Vlachem. „Jde o interní pracovní jednání. Den ani hodina schůzky tak jako tak dosud nejsou potvrzeny, i kdyby, nehodláme termín sdělovat z výše uvedených důvodů stejně, jako to neděláme u jiných pracovních jednání (informace náleží účastníkům),“ uvedl dva dny před jednáním mluvčí radnice Radek Tulis. Ve čtvrtek dopoledne mluvčí Magistrátu konání schůzky potvrdil:
„Primátor Jihlavy se sejde se zástupci SVAK, předmětem jednání by mělo být vydání další části vodohospodářského majetku ze svazku,“ uvedl mluvčí Tulis. Účast na páteční schůzce s primátorem  nemohl ve čtvrtek odpoledne potvrdit hlavní vyjednavač SVAKu Roman Fabeš. „Zatím nemohu účast potvrdit, stále se to ještě řeší mezi právníky,“ sdělil ve čtvrtek odpoledne místopředseda SVAKu Fabeš.

Tlačí čas?
Cílem vodárenské schůzky primátora Vymazala s místopředsedou Fabešem je zřejmě odblokování současné patové situace. Vodárenský svaz stále „jede na cenovou výjimku“ a platí loňské ceny vodného a stočného. Cenová výjimka ale končí na konci června.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *