Vodaři si tajně zavolali majitele „na kobereček“?

Napsal: Miroslav Mareš

V Zeleném salonku Zámeckého hotelu Třešť se konala 24. 10. 2013 tajná porada vlivných mužů kolem jihlavského vodárenství. Schůzku zřejmě svolala Vodárenská a. s., na jméno této firmy byl zamluven Zelený salonek zámku v Třešťi. Důvodem schůzky byl zřejmě další postup dobrovolného svazku asi třiceti obcí Jihlavska v právní válce s Jihlavou o majetek za více než miliardu korun. Tento majetek nese roční příjem kolem 200 miliónů korun.

Schůzka v salonku
Zhruba od jedné hodiny do čtyř odpoledne schůzovali vodaři se svými majiteli. Ze salonku postupně vycházeli: daňový poradce SVAKu pan Rambousek, tajemník SVAK Jihlavsko Šmíd, pražský právník SVAKu JUDR. Szurka. Na schůzce byl přítomen i předseda SVAK Jihlavsko Jiří Vlach z Dobronín a jeho zástupce Roman Fabeš z Telče. Na jednání byli údajně také přítomni zástupci „nadsvazku“ z Brna – Svazu VKMO. Údajně se schůzky osobně účastnil předseda představenstva Svazu VKMO Jindřich Král.

Obsah? Ladily se noty
Na přelomu října a listopadu se konají klíčová zastupitelstva. Veřejné zastupitelstvo v Jihlavě a neveřejné zastupitelstvo v Polné. Přitom situace vůbec nevypadá pro SVAK Jihlavsko růžově. Bude potřeba na 93 odběrných míst nainstalovat měřiče spotřeby vody v hodnotě 10 000 000 CZK. Nebo se pokusit dojednat smírnou dohodu s vystupujícím členem – Statutárním městem Jihlava. Politici SVAK Jihlavsko možná připravují mimořádnou informační schůzku pro členské obce SVAKu ještě před prosincovou řádnou valnou hromadou. Žádná oficiální informace k průběhu jednání v Zeleném salonku třešťského Zámeckého hotelu představitelé SVAK Jihlavsko dosud nesdělili.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *