Po Jihlavě se na právní bitvu se SVAKem zřejmě chystá Brtnice

Ve vodárenském svazu SVAK Jihlavsko město Brtnice fungovalo jako „poločlen“.  Brtničtí řádně platili členské příspěvky, řádně hlasovali na valných hromadách Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko. Byli členskou obcí, která za dobu svého členství do SVAK Jihlavsko nevložila svůj vodárenský majetek (a nikdo ji k tomu nevyzýval a nenutil), ale jinak se brtničtí podíleli na společném hospodaření. Od roku 2014 už není Brtnice členskou obcí. A začalo se řešit majetkové vypořádání Brtnice. Politici se nedohodli a tak po Jihlavě zřejmě vypukne právní válka Svaku s Brtnicí.

SVAK Jihlavsko necítí k vystoupenému městu Brtnice k 31. 12. 2013 žádné finanční závazky a tímto sdělením považuje záležitost vzájemného majetkového vypořádání ve smyslu platných stanov SVaK za vyřízenou a konečnou,“ napsal do Brtnice předseda SVaK Jihlavsko Jiří Vlach. Město Brtnice si nárokuje podíly společného majetku SVAK Jihlavsko a podíly na majetku SVAKu v brněnském „svazku vodárenských svazků“ VKMO.

Brtnice chystá žaloby
Město Brtnice vystoupilo ze SVAKu rok po Jihlavě, od 1. 1. 2014 není členskou obcí. Brtnice se připravuje vymáhat zhodnocení svého majetku soudní cestou. „Bude to něco kolem milionu korun,“ řekl starosta Brtnice Stanislav Jirků.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *