Dršatovo trestní oznámení policie odložila

Napsal: Miroslav Mareš

„K trest. oznámení v Jihlavě: Pokud bych si měl v hokejovém hnutí vybrat člověka, za kterého bych se nebál zaručit, byl by to Bedřich Ščerban.“ Twitterový účet Robert Záruba dne 27. 1. 2014

Chronologie:

27. 1. 2014 – demonstrace příznivců klubu před jihlavskou radnicí na podporu jednatele Ščerbana

29. 1. 2014 – státní zástupce předává policii trestní oznámení

12. 5. 2014 – policie odkládá trestní oznámení na Duklu Jihlava

Trestní oznámení radního města Jihlavy Jana Dršaty na podezření ze spáchání porušení povinností při správě cizího majetku v hokejovém klubu HC DUKLA JIHLAVA policie odložila. Toto oznámení směřovalo na jednatele hokejového klubu Bedřicha Ščerbana. Trestní oznámení upozorňovalo policii na nesrovnalosti v hospodaření zjištěné auditem společnosti Top Auditing. Měl být navýšen hospodářský výsledek v zásobách, nedostatečné vytvoření opravných položek u dlouhodobě splatných pohledávek, dále se oznámení týkalo podezřelých půjček od Bedřicha Ščerbana, podezřelé vedení pokladny a pokladních knih, uzavírání nevýhodných nájemních smluv, nevýhodného nákupu sportovního vybavení a podezření z krácení DPH.

„Vzhledem k tomu, že se v průběhu prověřování za využití dostupných prostředků Policii České republiky nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání – nebyla naplněna skutková podstata trestného činu, nejde ve věci o podezření z trestného činu a není na místě věc vyřídit jinak, je odložení dle paragrafu 159a odst. 1 trestního řádu dostatečně odůvodněno.“

Usnesení Policie ČR ze dne 12. 5. 2014 o odložení oznámení radního Jana Dršaty.

Už v lednu byl radní Jan Dršata vyzván k odchodu ze všech funkcí ve vedení města. Stalo se tak na demonstraci příznivců HC DUKLA JIHLAVA a později i na jednání Místního sdružení ODS Jihlava.
Usnesení MS ODS Jihlava ze dne 27. 1. 2014:
Místní rada ODS Jihlava vyzývá radní za ODS Jana Dršatu a Ericha Janderku, aby do 31. ledna 2014 rezignovali na své členství v Radě města Jihlavy a aby nadále svými kroky nepoškozovali ODS.

Místní rada ODS Jihlava vyzývá Jana Dršatu, aby do 31. ledna 2014 rezignoval na členství ve všech orgánech městských společností, do kterých byl za ODS nominován.

Ukončení policejního vyšetřování kolem jihlavské Dukly ocenil i sládek jihlavského Pivovaru Ježek, který je generálním partnerem klubu. „Bedřich Ščerban je pro mě dobrý jednatel a má moji osobní podporu,“ prohlásil sládek Jaromír Kalina.

Zřejmě přichází doba, kdy hokejový klub jako dceřiná společnost města začne vyčíslovat škody, které u něj nastaly po podání trestního oznámení. „Partneři klubu znervózněli, měl jsem mnoho telefonátů na téma, co se děje,“ připustil jednatel klubu Bedřich Ščerban. Vedení hokejového klubu pracovalo pod vysokým psychickým tlakem. Jednatel klubu byl skrytě nahráván komerční televizí na svém pozemku.“To vnímám jako bezdůvodný zásah do soukromí, do dneška mi chybí vyjádření od redaktora, který mě natáčel i od televize,“ prohlásil jednatel Dukly Ščerban.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *