Zápisky ze zastupitelstva 31. 1. 2022

Poslední lednový den proběhlo jedenadvacáté zasedání zastupitelstva v tomto volebním období. Vybral jsem z jeho průběhu opět několik bodů, které by pro čtenáře mohly býti zajímavé. Bude-li Vás zajímat více, odkazuji Vás na zápis z jednání na webu města.

Starosta města Jindřich Skočdopole sdělil, že Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina by pro svou polenskou stanici rád postavil novou, více typizovanou budovu. Žádá pro účel této stavby město o pozemek. Město má ale pozemků výrazný nedostatek. Proto by nyní mělo začít vyjednávání o odkupu či výměně se soukromníky.

Za Společně pro Polnou jsem do programu tohoto zasedání navrhl vrátit se k dobré praxi nahrávání zasedání zastupitelstva a ukládání těchto nahrávek na web pro možnost pozdějšího přehrání veřejností. Pro případ, že tato možnost neprojde, jsem navrhl i variantu číslo dva, a to stream, tedy přímý přenos ze zasedání. První možnost se ukázala být neprůchodná, ačkoliv hlasování nebylo tak jednostranné, jak jsem čekal. Druhá možnost ale prošla a proto, máte-li zájem, budete moci sledovat zasedání zastupitelstva online.

Zastupitelé schválili nové investice, a to nákup dluhopisů za dva miliony prostřednictvím firmy F.X.C.G. alfa s. r. o. a investici do fondu prostřednictvím WCA International s. r. o. Obě investice jsou opakované. O prvním kole investic jsme psali ZDE.

Dům č.p. 43 v Janovicích je městským majetkem. Město Polná dlouhodobě neví, co s ním, a proto se ho snaží prodat. To se povedlo právě nyní a zastupitelé tedy schválili jeho prodej za 2 750 000,-.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *