Ustavující zasedání zastupitelstva dopadlo dle očekávání. Přesto byly k vidění nečekané zajímavosti.

Volby v Polné dopadly drtivým vítězstvím dosavadního starosty Jindřicha Skočdopole. Se svými dvěma sdruženími získal dvanáct z jedenadvaceti zastupitelů. Má tedy sílu prosadit cokoliv, aniž by se s kýmkoliv domlouval. Bližší výsledky viz ZDE.

Ustavující zasedání polenského zastupitelstva svolal starosta na 20. 10. 2022 do kina, kam přišlo úctyhodných padesát lidí.

Starostovi lidé se v průběhu zasedání svými hlasy dokázali shodnout úplně na všem, ať už to byl počet uvolněných členů zastupitelstva, veřejná volba, výběr starosty, sestavení rady města, volba zástupců města do lesních družstev, SVaK Jihlavsko atd.

Pouze jediná věc je rozdělila, a to byla volba místostarosty. Navrženému Martinu Bohdálkovi by ke zvolení do funkce místostarosty nestačily hlasy z vlastních sdružení, ale musel vzít za vděk zvednutými rukami pánů Miloše Kvasničky (SPOLU) a Pavla Pavlase (ČSSD).

Personální volby probíhaly jako vždy veřejně, přestože někteří zastupitelé jsou de facto v podřízeném postavení vůči starostovi a není proto jisté, zda mohou hlasovat úplně svobodně. Vzhledem k výše zmíněnému není vůbec vyloučené, že by pan Martin Bohdálek v případě tajné volby místostarostou zvolen nebyl.

Za zmínku stojí i to, že pana Martina Bohdálka navrhla na pozici místostarosty paní Daniela Šináglová. Ta kandidovala jako lídr za Poleňáky pro Polnou. V její straně ji co do počtu hlasů přeskočili dva pánové – Lubomír Kanswohl a ještě úspěšnější bývalý místostarosta Luboš Kousal. Paní Daniela Šináglová ale na pozici místostarosty nenavrhla ani pana Kanswohla, ani pana Kousala, nýbrž pana Martina Bohdálka z cizího sdružení. Budiž to jen poznámka pro lepší čtení polenské politiky.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *