Otravný hmyz jménem občan

Jsem chudák! Jsem a nikdo mi to nevymluví. Majetek, který spolu s dalšími polenskými občany vlastním, byl vložen do SVAKu. Jak zpívá Žlutý pes, zdál se to bejt docela dobrej nápad. No a SVAK s tím majetkem nějakou dobu hospodařil. S tím majetkem, který je můj a mých polenských spoluobčanů. A protože je to svazek více obcí, tak i s majetkem obyvatel dalších zúčastněných obcí.

Po letech, kdy byl tento náš majetek spravován SVAKem, se začaly dít věci. SVAK zaplatil pár milionů za exekuci a chystá se nouzový finanční plán. Z toho čpí nějaká finanční nejistota. A nejistota zvyšuje moje obavy. To je dost na to, abych si řekl, že se zajedu podívat, co se s mým majetkem děje. Uf, mám štěstí. Brzo se koná pracovní seminář členských obcí. Tam jistě uslyším všechno, co potřebuji. Případně se doptám.

POZVÁNKA NA PRACOVNÍ SEMINÁŘ

Ale ne! Co to? Dole na pozvánce čtu, že „seminář je určen pro zástupce a starosty členských obcí ve SVaK Jihlavsko“. Co to znamená? Snad to, že se tam nedostanu? Nebo dostanu? Ale proč to tam potom píší? Co mám dělat, když chci vědět, jak se hospodaří s mým majetkem?

Všechno zase začíná být nějaké divné. Když chce občan získat informace od polenské radnice, naúčtuje mu za to pan tajemník nekřesťanské peníze. Když chce být člověk informován přímo, navštěvuje zasedání zastupitelstva, ale naráží při tom na neveřejné semináře zastupitelů. A teď do toho ještě SVAK se svým seminářem určeným jen pro vyvolené. Třeba existuje nějaký rozumný důvod, proč situace dospěla do stavu, kdy musí SVAK vypracovávat nouzový finanční plán. Já ho ale chci znát. V těžkých dobách má přece být informovanost co nejvyšší.

Jsem občan, ale když chci být informován, připadám si jako otravný hmyz.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *